Μπαράζ αγωγών για την ρήτρα αναπροσαρμογής

dei logariasmoi

Η πρώτη συλλογική αγωγή που κατατίθεται για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αναμένεται να συζητηθεί στο πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων και άλλων επαγγελματικών κατηγοριών, που έχουν κάνει πρόσθετη παρέμβαση, δίνουν μάχη προκειμένου να μην αναβληθεί η συζήτηση της αγωγής, αλλά και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΔΕΗ, σε βάρος της οποίας στρέφονται οι προσφυγές, υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα επείγοντος, θα πρέπει να αναβληθεί καθώς εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο το αίτημά τους για να συζητηθεί με τη μορφή πιλοτικής δίκης το θέμα.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων, υποστηρίζουν ότι το αίτημα είναι παρελκυστικό, είναι περιττό από τη στιγμή που κατατέθηκε συλλογική αγωγή, δεν χρειαζόταν να κριθεί από τον Άρειο Πάγο, που σε κάθε περίπτωση εξετάζει νομικά θέματα και όχι πραγματικά περιστατικά και ζητούν από τη ΔΕΗ να διασφαλίσει ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα στους καταναλωτές που αδυνατούν να ανταποκριθούν και να πληρώσουν τους λογαριασμούς που τους έχουν σταλεί.

Μάλιστα επικαλούνται μαρτυρίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εκπρόσωποι της οποίας παρίστανται στο πλευρό των καταναλωτών, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δεκάδες αιτήματα, προκειμένου να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ