Μπαλάκι στους νομικούς η χερσαία ζώνη

egnatia-limani

Περισσότερους προβληματισμούς προκάλεσε παρά έλυσε η σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με βασικό θέμα την τύχη της χερσαίας ζώνης και ζωτικών χώρων της Θεσπρωτικής παράκτιας ζώνης από την στιγμή που βγήκε στον αέρα ο διαγωνισμός για την πώληση του λιμανιού και των καταφυγίων σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα.

Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη πήραν μέρος ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και Φιλιατών Σπύρος Παππάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ Αθανάσιος Πορφύρης.

Εκεί μεταφέρθηκε το πάγιο αίτημα να περιέλθουν στους δήμους, δηλαδή στους πολίτες ζωτικοί χώροι της περίφημης χερσαίας ζώνης, που δεν μπορεί να χρησιμεύσει για λιμενικές εγκαταστάσεις.

Το Υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ έκαναν μπαλάκι το θέμα στις νομικές τους υπηρεσίες καθώς επικαλούνται διάφορα κωλύματα για την παραχώρηση αυτή.

Σημειώνεται ότι απαντήσεις δεν υπήρξαν και για άλλα ζητήματα, όπως είναι το Δρέπανο το οποίο διαχειρίζεται ο ΟΛΗΓ. Στην προκήρυξη δεν γίνεται καμία αναφορά στο συγκεκριμένο τμήμα ωστόσο εκκρεμεί ο επανακαθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας.

Όλα τα σοβαρά θέματα λοιπόν που συνοδεύουν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού –κατεξοχήν πολιτικά- έχουν ανατεθεί στις νομικές υπηρεσίες με τους φορείς της Θεσπρωτίας προς το παρόν να τηρούν σιγή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ