Μουσείο Αργυροτεχνίας.. Ώρα εγκαινίων στο Κάστρο!

argimouseio1

argimouseio1

Ένα νέο Μουσείο γεννήθηκε στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Είναι το Μουσείο Αργυροτεχνίας, που δημιούργησε το Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς, στον δυτικό προμαχώνα της νοτιοανατολικής ακρόπολης.

Το έργο, όντως εντυπωσιακό, ολοκληρώθηκε και τώρα έφτασε η ώρα των εγκαινίων.

Εγκαίνια τα οποία θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου, στις έξι το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το Μουσείο βρίσκεται σε ένα τμήμα του Κάστρου που έμενε ανεκμετάλλευτο. Τώρα διαμορφώθηκε πλήρως ώστε να εγκατασταθεί μία μόνιμη έκθεση της τέχνης που είναι ταυτισμένη με τα Γιάννινα, ενώ δημιουργούνται και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου έχει ως κύριο στόχο να παρουσιάσει την τεχνολογία της αργυροτεχνίας μέσα από τη διαχρονική διάστασή της και να περιγράψει το πλέγμα εργαλειακού εξοπλισμού και τεχνικών.

Ταυτόχρονα, με την έμφαση που δίνεται στα Ιωάννινα και την Ήπειρο αναδεικνύεται το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύχθηκαν τα τοπικά εργαστήρια, καθώς και η ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, που συνδέεται στενά με την αργυροτεχνία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ