«Μουδιασμένη» επανεκκίνηση στην αγορά των Ιωαννίνων

agora ioannina ep

Ρολά ανέβασαν σήμερα το πρωί, τα εμπορικά καταστήματα και των Ιωαννίνων, μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να ψωνίζουν με φυσική παρουσία, με τη διαδικασία click away και click inside.

Η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους των Ιωαννίνων είναι «μουδιασμένη» με τους εμπόρους να προχωρούν σε υψηλά ποσοστά εκπτώσεων στα εμπορεύματα της προηγούμενης σεζόν και προσφορές στις νέες παραλαβές, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

Τα μέτρα τηρούνται και οι καταναλωτές φτάνουν στα μαγαζιά αφού πρώτα έχουν κλείσει ραντεβού και έχουν στείλει SMS στο 13032. Μετά λαμβάνουν επιβεβαιωτικό μήνυμα με την επωνυμία της επιχείρησης, τη διεύθυνση και τον ΑΦΜ καθώς και το χρονικό διάστημα παραλαβής.

Κατά τη μετακίνησή τους, οφείλουν να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και να είναι σε θέση να επιδεικνύουν το απαντητικό μήνυμα, με το οποίο επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετακίνησης, στο κινητό τηλέφωνο.

Για τους καταστηματάρχες το άνοιγμα της αγοράς αποτελεί μια ανάσα έπειτα από το μακρύ lockdown, όπου οι καταναλωτές στράφηκαν στις online παραγγελίες.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agora ioan

Ωστόσο πολλοί δεν θέλουν ή δεν γνωρίζουν να ψωνίζουν διαδικτυακά, ενώ υπήρχαν και μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας, οι βιτρίνες στα καταστήματα των Ιωαννίνων «ντύθηκαν» με τα χρώματα της άνοιξης, σε μια προσπάθεια τόνωσης της ψυχολογίας.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agora ioan1

Ουρές παρατηρήθηκαν έξω από πολυκαταστήματα, με τους περισσότερους πάντως να επιθυμούν να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ