Μουσικό σχολείο χωρίς… καθηγητές μουσικής

MOYSIKO_PREBEZASΜουσικό σχολείο! Κι όμως καθηγητές μουσικής ακόμη δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα. Παρότι έφτασαν Χριστούγεννα. Αυτή είναι η κατάσταση στην Πρέβεζα και βέβαια έβγαλε στους δρόμους τους μαθητές.

Η διαμαρτυρία για την έλλειψη καθηγητών μουσικής ήταν…μουσική.

Με τη συμπαράσταση γονιών και εκπαιδευτικών.

Πρώτος σταθμός των μαθητών η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πρέβεζας, όπου και συναντήθηκαν με την προϊσταμένη κ.Σφονδύλη. Στην συνέχεια την μουσική διαμαρτυρία των παιδιών «άκουσε» η τοπική κοινωνία αφού οι μαθητές έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, κάνοντας ενδιάμεση στάση στο Δημαρχείο και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Τα παιδιά εξέθεσαν τα αιτήματά τους και στον αντιδήμαρχο παιδείας Γιώργο Φραγκούλη. Ο κ.Φραγκούλης άκουσε τους μαθητές, χαρακτηρίζοντας δικαίωμα όλων των παιδιών την πρόσβαση, στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Παράλληλα οι μαθητές του μουσικού σχολείου διένειμαν και την εφημερίδα που εξέδωσαν με τίτλο «Στη Διαπασών» η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνέντευξη με τον Θάνο Μικρούτσικο, αφιέρωμα στις παραστάσεις της Όπερας καθώς και ειδική αναφορά στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ