Μορφωτικός ακόλουθος για ένα σχολείο….

GERASIMIDHS«Οι κουμπάροι στα πόστα και οι δάσκαλοι απλήρωτοι». Με αυτό τον τίτλο υποδέχθηκαν πολλά ομογενειακά site της Αλβανίας τον διορισμό του κ. Νίκου Γερασιμίδη στη θέση του Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Προξενείο του Αργυροκάστρου.

Σε μία θέση που δεν υπήρχε μέχρι τώρα και δημιουργήθηκε για προφανείς λόγους και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η χώρα προχωρά σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Η απόφαση για την τοποθέτηση του κ. Γερασιμίδη, υπογράφηκε παραμονές Δεκαπενταύγουστου από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και ήδη προκαλεί πολλά σχόλια μεταξύ των Βορειοηπειρωτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αρμοδιότητα του κ. Γερασιμίδη αφορά στην περιοχή της Χειμάρας, δηλαδή στο ένα και μοναδικό σχολείο που λειτουργεί εκεί και το οποίο εποπτεύονταν από το Προξενείο των Τιράνων καθώς ολόκληρη η περιφέρεια εξυπηρετείται από την Ελληνική Πρεσβεία.

Το καθεστώς αυτό λοιπόν αλλάζει και το ελληνικό κράτος, σε καιρούς πολύ δύσκολους, ορίζει έναν μορφωτικό ακόλουθο για ένα μόνο σχολείο!

Πρόκειται για μία απόφαση που μόνο πικρά χαμόγελα πολλά να προκαλέσει κι αυτό βέβαια δεν σχετίζεται με το πρόσωπο, αλλά με τη νοοτροπία ενός κράτους, το οποίο δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι δεν κάνει το παραμικρό για να αλλάξει, παρότι αυτό το απαιτεί από τους πολίτες του.

Ο κ. Γερασιμίδης από την πλευρά του σημειώνει ότι δεν πρόκειται για κάποιο ρουσφετολογικό βόλεμα -αν επιθυμούσε τέτοιο θα διεκδικούσε κάποια θέση στα Γιάννινα ή την Ήπειρο- και διευκρινίζει ότι η θέση του Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Μορφωτικού Ακολούθου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εποπτεία ενός σχολείου και για τον ίδιο λόγο αποσπώνται στην Αλβανία άλλοι δώδεκα Έλληνες εκπαιδευτικοί.

Όσο για την επιπλέον αποζημίωση αυτή φτάνει στα 740 ευρώ μηνιαίως και είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ