Μοντέλο… Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στον Κατσικά!

kleisto

Κάτι σαν το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα γίνει το Κλειστό που μεταφέρεται από το Ελληνικό στο αγρόκτημα του Κατσικά. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από την τοποθέτηση που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Η συζήτηση για το Κλειστό έγινε μετά από επερώτηση που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Την επερώτηση ανέπτυξε ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Πρέντζας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε, πως ούτε ο μαζικός και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ούτε οι αγροτοκτηνοτρόφοι αλλά ούτε και το περιβάλλον ωφελούνται από τις διαφαινόμενες επιλογές της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας χρησιμοποίησε αρκετές φορές το παράδειγμα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας που φιλοξενεί αθλητικές, πολιτιστικές αλλά και πολιτικές εκδηλώσεις για να τονίσει ότι κάτι ανάλογο σχεδιάζεται και για τα Γιάννινα.

Όπως είπε στην τοποθέτησή του το Κλειστό της ξιφασκίας θα λειτουργήσει ως ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει αθλητικές ανάγκες της περιοχής αλλά και θα εξυπηρετεί κι άλλες ανάγκες μέχρι και πολιτικές εκδηλώσεις.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το οικόπεδο που θα στηθεί το Κλειστό είναι διαφορετικό από αυτό που γίνεται η εκφόρτωση των υλικών. Συμπλήρωσε ότι είναι χαρακτηρισμένο για τουριστικές και αθλητικές χρήσεις και θα εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες οι οποίες θα κατατεθούν προς έγκριση.

«Δεν θα γίνει καμία κατασκευή στη ζώνη 300 μέτρων από την λίμνη. Θέλουμε να μετατρέψουμε την περιοχή σε ένα κόσμημα, επισκέψιμη και δεν κάνουμε ευκαιριακά πράγματα. Το Κλειστό θα είναι για τους αθλητικούς συλλόγους αλλά θα φιλοξενεί κι άλλες εκδηλώσεις όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης.

Παράλληλα ενημέρωσε το σώμα για τις εργασίες που γίνονται στο αγρόκτημα και για τα προγράμματα αρωματικών φυτών και γενετικής βελτίωσης ζώων που υλοποιούνται ενώ κατέληξε σημειώνοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εκπόνηση συνολικής μελέτης του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ