Μονοπώλιο Πρέβεζας στις Γαλάζιες Σημαίες – Απούσα ξανά η Θεσπρωτία

galazia simaia (1)

Σταθερά στον παγκόσμιο χάρτη των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παραμένει η Ελλάδα, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση παγκοσμίως με 624 βραβευμένες ακτές.

Στην Ήπειρο, ωστόσο, η διάκριση παρέμεινε και φέτος «μονοπώλιο» του Νομού Πρέβεζας, καθώς η Θεσπρωτία απέχει από το πρόγραμμα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ο Νομός Πρέβεζας συγκέντρωσε συνολικά 8 Γαλάζιες Σημαίες σε παραλίες των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, ενώ τη δική της σημαία διατηρεί και η Μαρίνα της Πρέβεζας.

Αντιθέτως, ο Νομός Θεσπρωτίας συνεχίζει την αποχή του, καθώς δεν υπέβαλε φακέλους υποψηφιότητας, αφήνοντας τις παραλίες της περιοχής χωρίς την επίσημη διεθνή πιστοποίηση ποιότητας.

Οι βραβευμένες ακτές στην Ήπειρο για το 2026:

Δήμος Πρέβεζας:

  • Κανάλι
  • Κυανή
  • Μέγα Άμμος
  • Μονολίθι
  • Πλατάνια

Δήμος Πάργας:

  • Αμμουδιά
  • Βάλτος / Parga Beach Resort
  • Λούτσα

Μαρίνες:

  • Μαρίνα Πρέβεζας

Η Ελλάδα κατέχει πλέον το 14% των βραβευμένων ακτών παγκοσμίως, με τη Χαλκιδική να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια σε επίπεδο νομών (93 σημαίες) και την Κρήτη σε επίπεδο περιφερειών (154 σημαίες).

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google