«Μονομαχία» Μητσοτάκη Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία

Συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, “ Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις “ , στην Αθήνα, 27 Ιουλίου, 2021

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα συζητηθεί στη Βουλή η εξ’ αναβολής επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πανδημία και αναμένεται η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι σφοδρή.

Η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία είχε κατατεθεί στις 4 Οκτωβρίου και επρόκειτο να συζητηθεί προχθές Παρασκευή ωστόσο οι πλημμύρες από τον Μπάλλο οδήγησαν στην αναβολή της συζήτησης. Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τη ματαίωση της συζήτησης την Παρασκευή κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από τα καιρικά φαινόμενα.

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα ουσιαστικά κατατέθηκε έχοντας ως αιχμή το γεγονός ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και με βάση την καθημερινή μακάβρια λίστα προκύπτει πως ανά εβδομάδα 300 πολίτες χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία.

Μάλιστα αυτό το θέμα το είχε θίξει και στην ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Τσίπρας ενώ σε ανάρτησή του στο facebook είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο! Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει.

-15.000 νεκροί.

-300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα.

Δε γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ