Μόνο στα χαρτιά κόβουν τα Αλβανικά λεωφορεία!

ktel4Χωρίς να πληρούν όρους και προϋποθέσεις τα Αλβανικά λεωφορεία και οι Αλβανικές εταιρίες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με ένα πλήθος δρομολογίων τα οποία δύσκολα μπορούν να είναι βιώσιμα μόνο από την επιβατική κίνηση.

Υπουργικές αποφάσεις αλλά και αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων, όπως η τελευταία που εκδόθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου αποδεικνύουν στην πράξη ότι υπογράφονται για να μένουν στα χαρτιά.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση που υπεγράφη στις 11 Μαίου, από τις 14 του μήνα, εδώ και ένα τριήμερο δηλαδή έπρεπε να είχαν διακοπεί τα δρομολόγια δεκατεσσάρων εταιριών που κινούνται από το Τελωνείο της Κακαβιάς, τριών από το Τελωνείο Μαυροματίου και τριών από το Τελωνείο της Μέρτζιανης.

Στην απόφαση μάλιστα σημειώνεται ότι οι εταιρίες πρέπει να ενημερώνονται κατά το δρομολόγιο το οποίο θα ολοκληρώνουν και στο εξής δεν θα μπορούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Με την διαφορά ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει στην πράξη. Τα λεωφορεία των εταιριών αυτών εξακολουθούν να εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια, να μεταφέρουν επιβάτες στην Ελλάδα και οι ελληνικές αρχές να δείχνουν απόλυτη αδυναμία εφαρμογής των δικών τους αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ