Μόνιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από σήμερα το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής!

elikoptero io

Μόνιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα βρίσκεται μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών, εάν και όταν χρειαστεί.

Πρόκειται για ρωσικό Μ8 κατασκευής 2018 με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Έχει την δυνατότητα να μεταφέρει πέντε τόνους νερό και να κάνει πολλαπλές ρίψεις σε πύρινο μέτωπο.

Το ελικόπτερο έχει τετραμελές πλήρωμα, όλοι Ρώσοι που θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι την λήξη της αντιπυρικής σεζόν.

Χρειάζονται μόλις είκοσι λεπτά για να βρεθεί στον αέρα από την στιγμή που θα πάρε την εντολή για επιχείρηση και μπορεί να πετάει από τις έξι το πρωί μέχρι στις εννιά το βράδυ.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elikoptero io1

Εντολές θα παίρνει από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από αίτημα της τοπικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου υποδέχθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο ο  Κωνσταντίνος Παχίδης, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής επιχειρήσεων της Πυροβεστικής στην περιοχή, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Όπως σημείωσαν το ελικόπτερο αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και συμβάλλει στην θωράκιση της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ