Ενημέρωση από τους επενδυτές, συνιστά ο Φάμελλος!

Για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, υπερασπίζεται ουσιαστικά τα επενδυτικά σχήματα που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν τις πέντε μονάδες βιοαερίου στην Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων… Εμμέσως μάλιστα επιπλήττει όσους αντιδρούν επειδή δεν κάλεσαν σε δημόσιο διάλογο τους επενδυτές προκειμένου να απαντήσουν σε όλα τα ζητήματα που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα… Παράλληλα βλέπει και σοβαρό έλλειμμα στην διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων το οποίο έρχονται να καλύψουν οι συγκεκριμένες μονάδες!

Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασης με την οποία ακυρώνονται οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί από Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ζίτσας και Σύνδεσμο Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ, ο Υπουργός δήλωσε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή όσων ορίζει η εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Η διοίκηση δεν διαπίστωσε κανένα έλλειμμα στους φακέλους των επενδυτών και προχώρησε στην αδειοδότηση!

Στο Υπουργείο το προηγούμενο διάστημα έγιναν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ζίτσας, όπως έγιναν και συναντήσεις με τους επενδυτές. Παράλληλα ζητήθηκε ενημέρωση από την ΕΤΒΑ- ΒΙΠΕ, η οποία εγγράφως διαβεβαίωσε το Υπουργείο ότι δεν υπήρχε ενιαία έκταση- οικόπεδο για την εγκατάσταση των πέντε μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε μονάδες βιοαερίου θα εγκατασταθούν εντός της ΒΙΠΕ, σε πέντε διαφορετικά σημεία.

«Απηύθυνα επιστολή στον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να καλέσουν τους επενδυτές και να έχουν απευθείας ενημέρωση… Αν μία επιχείρηση θέλει να επεξεργαστεί τα κτηνοτροφικά απόβλητα αυτό σημαίνει ότι σήμερα αυτά δεν επεξεργάζονται και διατίθενται ανεξέλεγκτα.. Εμάς μας ενδιαφέρουν και οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας και η διαχείριση των αποβλήτων», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Φάμελλος για να συμπληρώσει ότι η έλλειψη διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου πρέπει να καλέσει τους επενδυτές και να γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ώστε εκεί να απαντηθούν και όλα τα ζητήματα που τέθηκαν μέχρι σήμερα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ