Μοιράζει στρατόπεδα ο Υπουργός Άμυνας… Στη λίστα Γιάννινα, Άρτα και Πρέβεζα

egkatastaseis stratiotikes

egkatastaseis stratiotikes

Έτοιμος να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απόδοση στρατοπέδων δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μάλιστα παρουσίασε όλη τη λίστα με τους ΟΤΑ που το Υπουργείο είναι έτοιμο να υπογράψει τις σχετικές συμφωνίες.

Ανάμεσα σ’ αυτούς περιλαμβάνονται οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων, οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετικά αιτήματα εδώ και πολλά χρόνια.

Από την απάντηση του Υπουργού, δεν αποσαφηνίζεται η διαδικασία βάση της οποίας θα γίνει η παραχώρηση ωστόσο ανέφερε ότι τα ακίνητα θα δοθούν με απόδοση 5% προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπλήρωσε δε ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα είναι προς όφελος του προσωπικού, καθώς θα γίνουν σπίτια για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα.

Η παραχώρηση των στρατοπέδων, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού, θα γίνει έναντι τιμήματος, το οποίο θα κληθούν να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι.

“Σε περίπτωση που η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητήσει ένα από τα ακίνητα των ταμείων, αποφασίσαμε να μην δίνεται, εν είδει ρουσφετιού, δώρο σε έναν δήμαρχο για να ψηφίσει ή δώρο σε ένα σύλλογο, σε κάποια νομαρχία ή σε κάποια περιφέρεια, αλλά να μπορεί ο δήμος ή η περιφέρεια να μην μπαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία, να καταβάλει το 5% προς όφελος των ταμείων και να μπορεί να προχωρήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Περισσότερα στοιχεία και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν έγιναν γνωστά απο τον Υπουργό.

Στην περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών, το αίτημα παραχώρησης, αφορούσε στο στρατόπεδο Βελισσαρίου… Ωστόσο είναι άγνωστο αν ο Υπουργός αναφέρεται σε αυτό, καθώς και από την πλευρά του Δήμου τηρείται σιγή ιχθύος…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ