Μνημόνιο συνεργασίας για τη διαχείριση απορριμμάτων

SYSKEPSI_MPEGKASΑπό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου κ. Θωμά Μπέγκα, υπογράφτηκαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας και προγραμματική σύμβαση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Π.Ε. Ιωαννίνων. Στην υπογραφή παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Σιώλος.

Η σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας έγινε προκειμένου να προωθηθεί η διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Π.Ε. Ιωαννίνων και η υλοποίησή του Σχεδιασμού, καθώς ο Φορέας δεν διαθέτει προσωπικό, αναγκαία τεχνογνωσία και επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας για την εκπόνηση μελετών και εκτέλεση έργων. Μεταξύ των δράσεων που περιλαμβάνει το Σύμφωνο Συνεργασίας είναι:

Α) Η λειτουργία ΧΥΤΑ Ελληνικού διάρκειας ενός έτους μετά τη λήξη της περιόδου δοκιμαστικής λειτουργίας του

Β) Η εκπόνηση μελετών ωρίμανσης μονάδας Α.Σ.Α. και υλοποίηση του έργου

Γ) Η εκπόνηση μελετών σταθμών μεταφόρτωσης και υλοποίηση έργων.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά τη κανονική λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού για ένα έτος, με τη χρηματοδότηση να βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το Σύνδεσμο μέσω των εισφορών των δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Στο Σύμφωνο Συνεργασίας υπογραμμίζεται ότι: «Κοινός στόχος των συνεργαζόμενων φορέων, είναι η με την ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας, ερειδόμενη στις αρχές της αμοιβαιότητας, της κοινής δράσης, της συνεισφοράς ενός εκάστου φορέα αντίστοιχα με τις δυνατότητες, την καταστατική του θέση κλπ, επίτευξη του κοινού σκοπού και στόχου, προς όφελος της περιοχής, του περιβάλλοντος και των πολιτών. Οι συνεργαζόμενοι με το παρόν φορείς, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων και σκοπών της κοινής δράσης, που συμφωνούν να αναπτύξουν με την υπογραφή του παρόντος συμφώνου κοινής συνεργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ