ΜΜΕ: Βουτιά στον τζίρο κι ανύπαρκτη χρηματοδότηση

AGORA LOYKETA

AGORA LOYKETA

Τον μισό τζίρο της έχασε μία στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις το τελευταίο δωδεκάμηνο, ενώ οκτώ στις δέκα δεν έχουν καμία πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Η συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας έχει οδηγήσει σε εξάντληση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας τα λουκέτα στην αγορά. Εμπορικοί δρόμοι σε όλη τη χώρα που άλλοτε έσφυζαν από ζωή έχουν ερημώσει, οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες βιοτεχνίες και βιομηχανίες κλείνουν και, όπως λένε οι επιχειρηματίες, το μέλλον δεν προοιωνίζεται ευοίωνο.

Ενδεικτικό είναι ότι από την αρχή του έτους έκλεισαν περισσότερες επιχειρήσεις απ’ ό,τι άνοιξαν και όπως λένε αρκετοί από τους εν ενεργεία επιχειρηματίες, ίσως να μην καταφέρουν να βγάλουν τη χρονιά.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ο πρόεδρος Κ.Μίχαλος τόνισε:

«Το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών του ΓΕΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου) ήταν αρνητικό και το πρώτο δίμηνο του 2017. Μέσα σε αυτό το διάστημα έβαλαν λουκέτο περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις, ο εμπορικός κόσμος κάνει λόγο για μείωση τζίρου της τάξης του 20% στις χειμερινές εκπτώσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ στην αγορά εργασίας κυριαρχούν πλέον σε ποσοστό άνω του 50% οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης».

Ειδικότερα το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος έκλεισαν 5.669 επιχειρήσεις, ενώ αυτές που άνοιξαν ήταν 4.396.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ