Μητσοτάκης: Τι είπε για εμβολιασμούς και νέα μέτρα

mitsotakis ellinotourkika

Ότι η χώρα δεν θα πάει σε νέο lockdown ξεκαθάρισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός απάντησε και σε ερωτήσεις για την πανδημία του κορωνοϊού και τον εμβολιασμό.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η χώρα δεν θα ξαναπάει σε lockdown, ενώ έκανε έκκληση στους νέους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να κάνουν τεστ και να μην έρθουν σε επαφή με ανεμβολίαστους παππούδες και γιαγιάδες.

«Δεν θα πάμε σε νέο lockdown. Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown, αλλά ο εμβολιασμός και η κοινή λογική. Παρακαλώ τους νέους που θα γυρίσουν από διακοπές να κάνουν τεστ και να μην έρθουν σε επαφή με παππούδες-γιαγιάδες και ανεμβολίαστους για μία εβδομάδα τουλάχιστον».

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους

Ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικοοικονομικής καθημερινότητας από τον Σεπτέμβριο, όσον αφορά στο μέτωπο του κορωνοϊού και τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων, ξεκίνησε με μία γενική τοποθέτηση, επισημαίνοντας πως τον Αύγουστο έχουν πέσει σημαντικά οι ρυθμοί του εμβολιασμού κι αυτό, δυστυχώς, αν και αναμενόταν, έχει επιπτώσεις. Υπογράμμισε, δε, πως πρέπει να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο.

«Από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσουμε νέα προσπάθεια να πειστούν οι καχύποπτοι ότι πρέπει να κάνουν εμβόλιο. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει» είπε ο Κ. Μητσοτάκης, και σημείωσε: «Θα αξιοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και θα είμαστε έτοιμοι πριν τα τέλη Αυγούστου να ανακοινώσουμε την πολιτική μας για τους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο και το χειμώνα. Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε ακόμα για το κατά πόσο θα υπάρξουν και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που θα μπουν στο μοντέλο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και απάντησε πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας ότι για να μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε συχνά τεστ κι αυτό είναι κόστος σε χρόνο και χρήμα. Καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να προσαρμοστεί στις αποφάσεις της κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ