Μητσοτάκης: Προανήγγειλε προνόμια για τους εμβολιασμένους

mitsotakis ellinotourkika

Στην προαναγγελία παροχής «προνομίων» επιστροφής στην κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους – ζητώντας μάλιστα «υπομονή  ως την επόμενη εβδομάδα για την ανακοίνωσή τους – προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρέμβαση Μέρκελ υπέρ της επιβολής περαιτέρω περιορισμών στις μετακινήσεις, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δέχεται τουρίστες που έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τα «προνόμια για τους εμβολιασμένους» με το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν διάθεσιμα εμβόλια για όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί, επομένως δεν υπάρχουν πολίτες που ενώ θα ήθελαν, δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως συνέβαινε τους πρώτους μήνες του 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως συζητήθηκε και το ζήτημα της μετάλλαξης «Δέλτα» τονίζοντας πως η εκτίμηση είναι πως θα είναι η επικρατούσα έως τέλος Αυγούστου. Τόνισε δε πως πρέπει όλοι να εμβολιαστούν απευθύνοντας έκκληση στους μεγαλύτερους σε ηλικία καλώντας όποιον επιθυμεί να δει τα στοιχεία από τα νοσοκομεία λέγοντας πως ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που νοσηλεύονται.

«Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στην δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Πρέπει και στην χώρα μας να απευθυνθούμε τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ