Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα η εστίαση

estiasi

Την εκτίμησή του ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς για μη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης που εξήγγειλε χτες για την εστίαση έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα τους επαγγελματίες της εστίασης να προετοιμαστούν μέχρι να ανοίξουν.

«Δεν είπαμε ότι η ανάκαμψη θα έρθει αυτόματα. Θα χρειαστεί σημαντική υποστήριξη από το κράτος η επόμενη μέρα. Το πιλοτικό πρόγραμμα της εστίασης εκεί κατατείνει. Η εστίαση θα ανοίξει κατά την εκτίμησή μου μετά το Πάσχα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη δυνατότητα πρόσβασης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα στήριξης της εστίασης τόνισε ότι «δεν θα υπάρχει κόφτης με βάση τον αριθμό των εργαζόμενων. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις αρκεί να έχουν μείωση τζίρου. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει κανέναν κόφτη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι το εν λόγω πρόγραμμα «για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» έχει τη θετική ανταπόκριση του κλάδου της εστίασης.

«Επικοινωνήστε με τον κλάδο της εστίασης και δείτε πως είδαν αυτό το πρόγραμμα. Άκουσα μόνο θετικά σχόλια από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ