Μητσοτάκης: Επιθυμία μας να ανοίξει το λιανεμπόριο

mitsotakis ellinotourkika

«Δεν αψηφήσαμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Προετοιμαστήκαμε ώστε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με περισσότερους γιατρούς, κρεβάτια και νοσηλευτές», ανέφερε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ήταν πιο βίαιο. Θρηνήσαμε και θρηνούμε πολλούς νεκρούς».

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα. «Η πανδημία του κορονοϊού υποχωρεί στη χώρα μας. Είχαμε φθάσει σε παραπάνω από 600 διασωληνωμένους και τώρα είμαστε κάτω από 350», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας, μάλιστα, και τα γραφήματα. Στο ερώτημα αν οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Ουδέποτε η Επιτροπή μας εισηγήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν έρθει αρκετές ποσότητες εμβολίων και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού τουλάχιστον 2.000.000 πολίτες και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε: «Θα ήταν καλό να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια και τις επιδόσεις της χώρας. Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μία παγκόσμια πανδημία;», διερωτήθηκε, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ημασταν απολύτως συνεπείς με αυτά τα οποία γνωρίζαμε. Εγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Γιατροί και νοσηλευτές υπερέβαλαν εαυτόν. Τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Κάναμε ό,τι ήταν απολύτως δυνατόν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Για το άνοιγμα της αγοράς

Ερωτηθείς για το άνοιγμα καταστημάτων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επιθυμία είναι να ανοίξει η αγορά έστω και με click away. «Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι στις 15 Δεκεμβρίου που αποφασίσαμε το άνοιγμα με click away τα Χριστούγεννα. Την Παρασκευή οι ειδικοί θα αποφασίσουν με βάση αυτή την επιδημιολογική εικόνα» ανέφερε. Προανήγγειλε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα διατηρηθεί για όσο καιρό χρειαστεί.

Αισιοδοξία για τον τουρισμό

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τουρισμό το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από πριν και δεν θα σωθεί απλά η τουριστική περίοδος. Στήριξε την αισιοδοξία του αυτή στο γεγονός ότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ θα ευνοήσει και το γεγονός ότι ο κορονοϊός είναι εποχικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ