Μήτσης εναντίον Δημητρίου για τις «κομμένες» επιχειρήσεις

epimelitirio

Αιχμές εναντίον των Επιμελητηρίων και επίθεση προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου εξαπολύει ο Γιάννης Μήτσης νυν αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου με αφορμή τις χιλιάδες επιχειρήσεις που κόπηκαν από το πρόγραμμα ενίσχυσης για την πανδημία που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων με κόψιμο περίπου 4.000 Μ.Μ.Ε., όπως σημειώνει ο κ. Μήτσης, έφερε στην επιφάνεια τα πολλά και ποικίλα προβλήματα στο θέμα της ρευστότητας και αντοχής των μικρών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 με την υποβολή αιτήσεων, από τις 7.972 επιχειρήσεις εγκρίθηκαν 3.991, εκκρεμούν 518 και απορρίφθηκαν 3.463 επιχειρήσεις λόγω έλλειψης χρημάτων.

Οι επιχειρήσεις αυτές δε θα μπορέσουν να λάβουν την επιχορήγηση εξόδων 2019 από 3.000-15.000 €, αυτό το μικρό ποσό, εν αντιθέσει με άλλες περιφέρειες που έλαβαν από 5.000-50.000 €, δωρεάν χρήματα που τόσο ανάγκη τα έχουμε όλοι μας στην παρούσα κατάσταση.

Τα διατεθέντα χρήματα της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκίνησαν από το μηδέν (0), έφτασαν τα 30.000.000 € και εν συνεχεία τα 45.000.000 € και θα μπορούσαν να φτάσουν τα 70.000.000 €, αφενός μεν αν υπήρχε ο σωστός προγραμματισμός από την Περιφέρεια Ηπείρου απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο λόγω Covid – 19 και αφετέρου αν τα Επιμελητήρια της Ηπείρου έκαναν μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια εξεύρεσης των αντίστοιχων πόρων.

«Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημητρίου από τον Οκτώβριο έως σήμερα αρκέστηκε σε προσωπικές – χλιαρές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Δ.Ε. και του Δ.Σ. ώστε με καθολικές και ομόφωνες αποφάσεις να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Δυστυχώς τον κ. Δημητρίου αυτό το χρονικό διάστημα τον απασχολούν άλλα πράγματα όπως το να διώξει εμένα από τη Δ.Ε. του Επιμελητηρίου και την Κ.Ε.Ε.Ε., να “μαλώνει” τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη γιατί συζήτησαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης για το επιχειρείνκ.λ.π.

Αποκορύφωμα όλων αυτών, η τελευταία ανακοίνωσή του κατόπιν εορτής  μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί νέο προϋπολογισμό για όσους δεν χρηματοδοτήθηκαν.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική, ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από νέο προϋπολογισμό, το δε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα ξεκινάει από την αρχή με υποβολή αιτήσεων από όλες τις επιχειρήσεις με νέες δαπάνες, αξιολογήσεις κλπ.

Ευελπιστώ έστω και τώρα ότι ο κ. Δημητρίου θα ασχοληθεί περισσότερο με όλα τα προβλήματα του επιχειρείν οργανωμένα και συντονισμένα με αποφάσεις της Δ.Ε. και του Δ.Σ. για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου και του τόπου μας», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ