Μειώνει τα τροφεία στους παιδικούς

dhmarxeio artasΤο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αρταίων» μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Γιώργου Γκόκα, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στη μείωση κατά 20% των τροφείων που πληρώνουν οι οικογένειες που έχουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Η μείωση των τροφείων είναι ένα ακόμα μέτρο για την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών της πόλης μας, που σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ, το οποίο τρέχει και με το οποίο 184 οικογένειες (μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, άνεργες, αγρότισσες) δεν πληρώνουν τροφεία και εγγραφές, δίνει μία σημαντική βοήθεια στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς.

Η μείωση των τροφείων αφορά περίπου 200 παιδιά και είναι για όλες τις βαθμίδες του οικογενειακού εισοδήματος.

Για την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γκόκας δήλωσε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, όπου το κοινωνικό κράτος βάλλεται και διαλύεται, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έμπρακτα βρίσκεται κοντά στο Δημότη προσφέροντας την κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη. Με μια σειρά αποφάσεων και μέτρων (πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μείωση τροφείων, εξοπλισμός Παιδικών Σταθμών), το Νομικό Πρόσωπο και ο Δήμος μας δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Με συνέπεια και ευθύνη και με γνώμονα πάντα την κοινωνική προσφορά θα είμαστε δίπλα στους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ