Μήνυση για τις ιππικές δράσεις στον Αχέροντα

Μήνυση για τις ιππικές δραστηριότητες στον Αχέροντα κατέθεσε ο Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Θεσπρωτίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν επιτρέπεται από τις διατάξεις του νόμου, αφού απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

Επικεντρώνεται επίσης στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία, αφού δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους επισκέπτες καθώς δεν υφίσταται αδειοδοτημένος από την αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου (Κτηνιατρικής Υπηρεσίας) χώρος στάβλισης και παραμονής των ζώων στο σημείο.

«Παραβιάζονται υγειονομικές διατάξεις και ειδικότερα οι διατάξεις σχετικά με την στάβλιση και την παραμονή των αλόγων στην περιοχή αυτή, η οποία είναι προστατευόμενη, καθώς τα άλογα παραμένουν στο σημείο αυτό κατά την διάρκεια σχεδόν όλης της ημέρας (όλους τους θερινούς μήνες) προς τέρψη των επισκεπτών, χωρίς να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής .

Συγκεκριμένα τα ζώα παραμένουν επί ώρες δεμένα σε περιορισμένο χώρο, ο οποίος δεν τηρεί τους κανόνες υγιεινής τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους επισκέπτες καθώς δεν υφίσταται αδειοδοτημένος από την αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου (Κτηνιατρικής Υπηρεσίας) χώρος στάβλισης και παραμονής των ζώων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ