Μήνυση για τη δολιοφθορά σε δεξαμενή ύδρευσης

dimarxeio-zitsas

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος   για τη δολιοφθορά που προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στις εγκαταστάσεις της δεξαμενής ύδρευσης στην Ελεούσα με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας τμήμα του οικισμού να μείνει για κάποιες ώρες χωρίς νερό.

 Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό ο Δήμαρχος υπογράμμισε «Είμαστε εδώ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (αστυνομία, εισαγγελία) να διασφαλίσουμε και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών. Η προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν πανικό και να ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους της Ελεούσας τις ημέρες των εορτών έπεσε στο κενό. Οι υπηρεσίες είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ζητούμε και τη βοήθεια των πολιτών αν γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν έστω και ανώνυμα τους αρμόδιους για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι  της δολιοφθοράς που θεώρησαν ότι μπορούν να βλάψουν τους πολίτες».

Να σημειωθεί πως οι άγνωστοι δράστες το βράδυ της Κυριακής αφού παραβίασαν την περίφραξη κόβοντας τα πλέγματα, εισήλθαν  στο χώρο της δεξαμενής κατέστρεψαν το ρολόι της ΔΕΗ και τον πίνακα με τις ασφάλειες που τροφοδοτούν τα αντλιοστάσια με αποτέλεσμα τη σταδιακή διακοπή υδροδότησης, για κάποιες ώρες το πρωί της Δευτέρας  τμήματος του οικισμού της Ελεούσας. Η κινητοποίηση των συνεργείων του Τμήματος ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας ήταν άμεση και σε συνεργασία με ιδιώτες αποκαταστάθηκε έγκαιρα η ζημιά χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

 Το πρωί της Τρίτης και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες και η αυτοψία του χώρου από την Αστυνομία συνεργεία του Δήμου αποκατέστησαν τις ζημιές στην περίφραξη και ασφαλίστηκε εκ νέου ο χώρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ