Μηνύματα ενότητας από τις τοπικές αρχές

Μηνύματα ενότητας έστειλαν, με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, με τις δηλώσεις που έκαναν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία τόνισε ότι δύο αιώνες περίπου μετά το 1821 και τα μηνύματα της εποχής παραμένουν επίκαιρα.

«Είναι μηνύματα για ελευθερία και ανεξαρτησία, για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε πρέπει να αγωνιστούμε ώστε η Ευρώπη να μην γυρίσει πίσω, τα Βαλκάνια να μην γυρίσουν πίσω. Να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του λαού μας και να αντιλαμβανόμαστε τα δικαιώματα των γειτονικών λαών, με στόχο την ειρήνη και την συνύπαρξη για ένα καλύτερο μέλλον».

«198 χρόνια μετά από την Επανάσταση του 1821 θυμόμαστε τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμα διλλήματα και πρέπει να δυναμώσουμε αυτές τις αξίες. Να πάμε σε ορίζοντες προκοπής του τόπου απομονώνοντας τις εθνικιστικές και ρατσιστικές φωνές», ανέφερε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς.

Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος, τόνισε ότι η επανάσταση του 1821 ήταν αυτή που οδήγησε σε ένα ανεξάρτητο κράτος. «Λαοί με μικρότερη ισχύ κατάφεραν να πετύχουν εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα ζητούμενο είναι η ομοψυχία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στις ένοπλες δυνάμεις που δίνουν το μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται την ακεραιότητα της χώρας», τόνισε ο κ. Στέφος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας επισήμανε την ανάγκη για έναν νέο Θούριο, Θούριο ενότητας και προκοπής. «Οφείλουμε να δώσουμε στην χώρα μας τα στοιχεία αυτά. Τότε οι Έλληνες ήταν αντιμέτωποι με μία αυτοκρατορία. Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας. Οφείλουμε να νικήσουμε τα στοιχεία που μας φρενάρουν», ανέφερε.

«Είναι ημέρα εθνικής ανάτασης και σκέψης των υποχρεώσεων που έχουμε για να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που έδωσαν τα πάντα στο Έθνος. Πρέπει να δουλεύουμε για να έχουμε αποτέλεσμα και για να έρθουν καλύτερες μέρες. Όλοι μαζί καλύτερα», τόνισε στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Τέλος ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το διπλό νόημα της επανάστασης. «Του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και του αγώνα για την απαλλαγή από ένα τυραννικό καθεστώς. Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπίσουμε το πολίτευμα.. Πάντα δημοκρατία στην χώρα», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ