Μήνυμα εστάλη… Το Γιαννιώτικο Σαλόνι ανήκει στην πόλη

gianniotiko ekdhlosi

gianniotiko ekdhlosi

ΦΩΤΟ

Ένα καθαρό μήνυμα έστειλαν οι τοπικές αρχές και οι Γιαννιώτες… Το Πάρκο Πυρσινέλλα ανήκει στην πόλη και πρέπει να επιστρέψει σ’ αυτή.

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι ζωντάνεψε… Γέμισε χαρούμενους ήχους και παιδικές φωνές. Γέμισε μουσικές και χορούς. Και με τον τρόπο αυτό ο Δήμος θέλησε να ενδυναμώσει το αίτημα των τελευταίων ετών… Να σταματήσει τον παραλογισμό του ελληνικού δημοσίου και να δοθεί πολιτική λύση για την επιστροφή του πάρκου στους πολίτες.

Έγκλημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αυτό που συμβαίνει στο Πάρκο Πυρσινέλλα και το απέδωσε στον παραλογισμό που διέπει την ελληνική νομοθεσία… Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα στην περιοχή.. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην περιοχή της Ζίτσας, όπου εκτάσεις της αμπελουργικής ζώνης, έχουν χαρακτηριστεί δασικές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλλιεργηθούν.

«Είναι απαράδεκτο, είναι εγκληματικό, αυτό που συμβαίνει στο Γιαννιώτικο Σαλόνι. Το κτίριο είναι ετοιμόρροπο, οι βάνδαλοι έχουν κάνει μεγάλες ζημιές. Είναι ένα τεράστιο σφάλμα, ένα ολέθριο λάθος του κράτους και πρέπει να το διορθώσει», τόνισε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος και η Περιφέρεια είναι δίπλα στο Δήμο και στηρίζουν το αίτημά του.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε ότι τις σημαντικές διεκδικήσεις πρέπει να τις παίρνουν οι πολίτες στα χέρια τους, όπως έγινε με το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Επανέλαβε την ανάγκη πολιτικής λύσης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει η βούληση του ελληνικού δημοσίου να προχωρήσει σε αυτή και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για κάτι τέτοιο.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο Δήμος έχει έτοιμο σχέδιο για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα ώστε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

Για Πάρκο της .. ελευθερίας μίλησε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, αφού πρέπει να απελευθερωθεί από το ελληνικό δημόσιο κι αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι αποτελεί κληροδότημα, ταυτισμένο με την ζωή και την πορεία της πόλης τις τελευταίες δεκαετίας. Μετά την διεκδίκησή του από το ελληνικό δημόσιο και τις δικαστικές εμπλοκές με το Δήμο έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος… Το κτίριο έχει λεηλατηθεί πλήρως και οι ζημιές που έχει υποστεί είναι τεράστιες.

Η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε συμβολικό χαρακτήρα και είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός πανηγυριού… Δημοτική μουσική, χορευτικά, χορούς, σουβλάκια, μπύρες…

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ