Μίνι Ζάππειο στα Γιάννινα

SAMARAS_GIANENAΠρόγευση του οικονομικού προγράμματος έδωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Από τα Γιάννινα άνοιξε η αυλαία της προεκλογικής επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε αρχικά την Γαλακτοκομική Σχολή θέλοντας έτσι να δείξει το ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα και στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ηπείρου.

«Ήρθα για να ακούσω και όχι για να με ακούσετε» είπε ανοίγοντας τη συζήτηση η οποία διήρκησε δύο ώρες περίπου με πολλά θέματα να κατατίθενται στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει μια άλλη διαδρομή και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χώρα θα βγει από την κρίση.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Σαμαράς από τα Γιάννινα, αποτελούν ουσιαστικά μία πρόγευση από το σύνολο του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή στο Ζάππειο.

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» σημείωσε στον επίλογό του κι αφού νωρίτερα είχε δώσει πολλές απαντήσεις όπως και το στίγμα του οικονομικού προγράμματος.

«Έχουμε τεράστιο ορυκτό πλούτο αλλά δεν έχουμε ούτε ένα ορυχείο. Έχουμε την δυνατότητα να φιλοξενούμε τους καλύτερους τουρίστες αλλά οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα. Έρχονται τα κρουαζερόπλοια και λίγες ομάδες τα διώχνουν. Έχουμε τα καλύτερα μυαλά αλλά αυτά φεύγουν στο εξωτερικό» σημείωσε με νόημα και έκανε λόγο για έναν νέο διωγμό ο οποίος τρομάζει.

Αναφερόμενος στις οικονομικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ και ανακοίνωσε την δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού ταμείου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης με πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης.

Τέλος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εκλογές αυτές είναι η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον. Με ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη. Χρησιμοποιώντας τους πιο άξιους Έλληνες.

Αυτό είναι το μήνυμα Ελπίδας, που ήρθαμε να δώσουμε σήμερα στην Ήπειρο.

Για παράδειγμα, εδώ είναι μια Σχολή Γαλακτοκομίας, 100 ετών, που δείχνει τον πλούτο της χώρας, που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε όπως πρέπει.

Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις και την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στα Γιάννινα ήταν άμεση και εκδηλώθηκε μέσω της εκπροσώπου τύπου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, λειτουργούν η Γεωργική Σχολή Γαλακτοκομίας, το Ινστιτούτο Γάλακτος και το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικούς θεσμούς επιστημονικής υποστήριξης της τοπικής αλλά και της πανελλαδικής γαλακτοκομικής παραγωγής. Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ υπήρξαν οι βασικοί υπαίτιοι για το γεγονός ότι δεν προχώρησε το σχέδιο εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού προς αναπτυξιακή κατεύθυνση των θεσμών αυτών, λόγω της παντελώς ατεκμηρίωτης άρνησής τους να στηρίξουν στη Βουλή το σχέδιο νόμου, το οποίο αφορούσε στην επιστημονική υποστήριξη του αγροτικού κόσμου και στην οργάνωση και λειτουργία του Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Προέδρου της, τους καθιστά υπόλογους απέναντι στους κτηνοτρόφους και συνολικά στον αγροτικό τομέα, ενώ το όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον τους δεν πείθει πλέον κανέναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ