Μην είδατε τους Υπουργούς…..

LOSTΠριν μερικές ημέρες ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας θέλησε να αιφνιδιάσει –ποιους άραγε- με την ξαφνική του επίσκεψη στα Γιάννινα. Βέβαια η επίσκεψη διέρρευσε από τη στιγμή που ανέβηκε στο αεροπλάνο για να φτάσει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα. Ο Υπουργός έμεινε έξι ώρες στην περιοχή εκ των οποίων τις μισές τις πέρασε στο ξενοδοχείο που διέμεινε και αφιέρωσε ένα δίωρο για να συζητήσει με τις αστυνομικές αρχές της Ηπείρου.

Στο ξενοδοχείο τον επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία πρόσκληση και πέραν αυτού ουδέν….

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης διάλεξε για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες να επισκεφθεί το Μέτσοβο για ένα Σαββατοκύριακο λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων. Και δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα με την ιδιωτική επίσκεψη του Υπουργού αν σε αυτή δεν έδινε επίσημο χαρακτήρα η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη και τα θέματα που συζητήθηκαν….

Αυτές είναι και οι μοναδικές επαφές Υπουργών με την περιοχή της Ηπείρου εδώ και πολλούς μήνες.

 

Επισκέψεις που γίνονται με έναν περίεργο τρόπο και δείχνουν το λιγότερο απαξίωση για τοπικούς φορείς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών για παράδειγμα έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων από πολλούς δήμους της Ηπείρου που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές το τελευταίο διάστημα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλλον όμως σε όλα αυτά δεν έδωσε καμία σημασία, όπως δεν έδωσε στους δεκαοχτώ δημάρχους της Ηπείρου αλλά και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η οποία είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο για την υπουργική συμπεριφορά.

Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Φυσικά από το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο ουδείς έχει επισκεφθεί την περιοχή –εξαιρούνται οι Γιαννιώτες Σταύρος Καλογιάννης και Φωτεινή Σκοπούλη. Κι αν τα ζητήματα της περιοχής ήταν λυμένα τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Εάν επίσης η πρόσβαση των τοπικών φορέων στα Υπουργεία ήταν εύκολη, επίσης δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Όμως δεν είναι έτσι….

Φυσικό αέριο, μεγάλα έργα, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Λιμάνι, Νοσοκομεία, είναι μόνο μερικά από τα κεφάλαια που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα κι  όλα με δυσμενείς συνέπειες για την Ήπειρο.

Ποιος θα ασχοληθεί αλήθεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ