Μηλιώνης- Κωστίκας: Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

milionis kostikas

Σήμα κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας και την κατάσταση των νοσοκομείων εξέπεμψαν οι Καθηγητές Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Κωστίκας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Από την ανησυχία περάσαμε στην αγωνία καθώς ο αριθμός κρουσμάτων είναι αυξημένος, η διασπορά μεγάλη και πολλές οι νοσηλείες. Οι δομές ασφυκτιούν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Χαράλαμπος Μηλιώνης.

«Είμαστε σε πιο κρίσιμο σημείο από κει που βρισκόμασταν πέρυσι την ίδια ακριβώς εποχή» τόνισε ο Κωνσταντίνος Κωστίκας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας και στα Γιάννινα, όπως είπαν οι δύο καθηγητές είναι στα όριά του, είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό των περισσότερων πόλεων στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Σε κάθε εφημερία, τις τελευταίες ημέρες, καλύπτεται το 15% των διαθέσιμων κλινών. Η πληρότητα στις διαθέσιμες κλίνες Covid ξεπερνά το 80% και αν συνεχιστεί αυτή η ροή ασθενών θα υπάρξει πρόβλημα και αδυναμία υποδοχής τους και νοσηλείας.

Στις δηλώσεις τους τόνισαν επίσης ότι τα περιστατικά που φτάνουν στις ΜΕΘ είναι πολύ βαριά και παρά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τους γιατρούς οι ασθενείς αυτοί δύσκολα θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Οι καθηγητές Χαράλαμπος Μηλιώνης και Κωνσταντίνος Κωστίκας απευθυνόμενοι στους πολίτες τόνισαν ότι θα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση στον εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ