Μηλιά Μετσόβου… Εκεί όπου το χιόνι αγγίζει το ένα μέτρο!

amilia x1

amilia x1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μηλιά Μετσόβου… Ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ηπείρου.. Στην καρδιά της Πίνδου. Σπίτια από πέτρα και ξύλο, σε υψόμετρο 1250 μέτρων.

Το χιόνι φτάνει σε πολλά σημεία το ένα μέτρο.. Οι εικόνες μαγικές… Ένα πανέμορφο χωριό χαμένο στο απόλυτο λευκό.

Οι κάτοικοι είναι πιστοί στην καθημερινότητά τους. Εδώ, παρότι, χιονίζει συνεχώς επί δέκα περίπου ημέρες, κατά διαστήματα με ένταση, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα…

amilia x2

«Μαθημένη η Μηλιά από τα χιόνια», σημειώνουν και από την στιγμή που το οδικό δίκτυο έχει αποχιονιστεί και δεν υπάρχουν ζητήματα πρόσβασης, όλα κυλούν σε ρυθμούς φυσιολογικούς. Λίγο πιο αργούς βέβαια, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα το χειμώνα. Ειδικά σε τόπους που γνωρίζουν από βαρυχειμωνιά.

Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί με Προεδρικό Διάταγμα παραδοσιακός. Έτσι οι κάτοικοι του χωριού, συντηρούνε τα παλαιά πετρόκτιστα σπίτια ή κτίζουν καινούργια, σύμφωνα με τον παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Οι κάτοικοι στην συντριπτική του πλειοψηφία ασχολούνται με την βιοτεχνία ξυλόγλυπτων ειδών, τα οποία εμπορεύονται σε όλη την χώρα.

Εδώ ούτε ο χειμώνας, ούτε το χιόνι τους πτοεί… Μόνο που η οικονομική κρίση τα κάνει όλα πιο δύσκολα… Ειδικά τις μέρες αυτές όπου το κόστος για την θέρμανση είναι υψηλό..

Υψόμετρο 1250… Εκεί αντέχει ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του Νομού Ιωαννίνων..

amilia x3

amilia x4

amilia x5

amilia x6

amilia x7

amilia x8

amilia x9

amilia x10

amilia x11

amilia x12

amilia x13

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ