Μικρό το ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια

emvolio

Πρεμιέρα του επικαιροποιημένου εμβολίου για τον κορωνοϊό το οποίο είναι στοχευμένο στις μεταλλάξεις της Όμικρον, το ενδιαφέρον όμως είναι προς στιγμή πολύ μικρό.

Τόσο στο Mega Εμβολιαστικό όσο και στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων οι περισσότερες ώρες είναι κενές με αποτέλεσμα όποιος επιθυμεί να έχει την δυνατότητα να κλείσει άμεσα ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν από τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. Οι αναμνηστικές δόσεις γίνονται πλέον μόνο με τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την ενίσχυση της ανοσίας και την πρόληψη της σοβαρής νόσου, τονίζοντας ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση είναι σημαντικότερο από τον τύπο του εμβολίου που θα χορηγηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ