Μικρό Πάπιγκο και Νεοχώρι στους αγαπημένους προορισμούς!

mikro papigko

mikro papigko

Δύο χωριά της Ηπείρου περιλαμβάνονται στη λίστα των πέντε όλης της χώρας που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια καθώς δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες είτε για εκδρομές το Σαββατοκύριακο, είτε για ολιγοήμερες διακοπές.

Η διάκριση αφορά στο Μικρό Πάπιγκο και στο Νεοχώρι Άρτας και προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της trivago, της μεγαλύτερης πλατφόρμας αναζήτησης ξενοδοχείων παγκοσμίως, η οποία καταγράφει μια νέα τάση στον τουρισμό.

Τάση που καταγράφει την αύξηση της κίνησης σε γραφικά χωριά και μικρές πόλεις.

Μικρό Πάπιγκο

Το Μικρό Πάπιγκο είναι χωριό του δήμου Ζαγορίου, χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 950-960 μ.

Εκεί είναι χτισμένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά, περίτεχνες αυλόπορτες, εκκλησίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άγιο Βλάσιο με το εξάγωνο καμπαναριό, γραφικά καλντερίμια, βρύσες και κολυμπήθρες, καθώς και η φυσική πισίνα με καθαρά νερά της, που βρίσκεται στο δρόμο πριν το Μικρό Πάπιγκο.

Νεοχώρι Άρτας

neoxori

Το Νεοχώρι είναι κωμόπολη νότια της πόλης της Άρτας, απέχουσα απ’ αυτή περίπου 15 χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού Αράχθου. Tο Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου με το γραφικό λιμενίσκο του, τον χώρο αναψυχής με το παραδοσιακό καφενείο και την απεριόριστη θέα στο ποτάμι προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ