«Μηδέν από μηδέν» για την ενίσχυση της Αστυνομίας στην Ήπειρο…

Μηδέν από μηδέν για την αστυνομία στην Ήπειρο… Όχι βέβαια για το έργο που επιτελεί αλλά για την ενίσχυση που τυγχάνει από την φυσική και πολιτική ηγεσία! Παρότι οι δύο από τις τέσσερις αστυνομικές διευθύνσεις καλύπτουν την μεθόριο, παρότι οι δείκτες αποτελεσματικότητας τις κατατάσσουν μεταξύ των πρώτων της χώρας, η πολιτεία αποφάσισε να… επιβραβεύσει με ένα τεράστιο μηδέν! Μηδέν θέσεις στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μεταθέσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα τα τελευταία χρόνια για τους συναδέλφους μας όσον αφορά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις, αφού οι θέσεις έβγαιναν με το σταγονόμετρο, φέτος το έφαγε και ο γάιδαρος….», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζουν την απόφαση της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας.

Απόφαση που δείχνει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ενισχύσουν   με αστυνομικό  προσωπικό όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας παρά μόνο αυτές της Αθήνας (με προσλήψεις Ειδικών Φρουρών) και της Θεσσαλονίκης (συμπληρωματικές μεταθέσεις).

Παρά λοιπόν τις συνεχείς παρεμβάσεις και επισημάνσεις των τεσσάρων Προεδρείων της Ηπείρου προς την Πολιτική και τη Φυσική ηγεσία, αυτές δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψιν από την πλειοψηφία του συμβουλίου των μεταθέσεων.

«Προφανώς για την ηγεσία, η γειτνίαση με την Αλβανία και το διασυνοριακό έγκλημα που συνεχώς εξελίσσεται και ανθεί, η διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της μικρής και ήρεμης αυτής πόλης, η ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία της Ηπείρου με τα πολλά και απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Ηπείρου χωριά, για τα οποία χρειάζεται και ανάλογος αριθμός αστυνομικών για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, δεν αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά όσο η ασφάλεια της Πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και τονίζεται:

Επίσης η ηγεσία δεν έλαβε καθόλου υπόψιν της ούτε τους πολλούς συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, που υπομονετικά συλλέγουν τα μόριά τους, χρόνο με το χρόνο, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να μετατεθούν και αυτοί στον τόπο συμφερόντων τους. Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι η Πολιτεία ήταν πάλι αυτή που με τον Ν. 4249/2014, σε μια νύχτα, έκοψε 6.700 οργανικές θέσεις, ‘’εξαφανίζοντας’’ τα οργανικά κενά που υπήρχαν στη επαρχία, κάνοντας έτσι την ελπίδα για μετάθεση των συναδέλφων στον τόπο συμφερόντων τους να μοιάζει με ‘’όνειρο θερινής νυκτός’’.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν οι ηγεσίες, και η Πολιτική και η Φυσική, ότι από αρχαιοτάτων χρόνων ‘‘τα πάντα ρει και ουδέν μένει’’ σε τούτο το κόσμο και ότι τα πρόσωπα και οι καταστάσεις συνεχώς αλλάζουν. Εμείς όμως το συνδικαλιστικό κίνημα, υποσχόμαστε στους συναδέλφους μας ότι θα παραμείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας και θα δίνουμε κάθε μέρα, με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για ισονομία και αξιοκρατία μεταξύ των συναδέλφων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ