Μηχάνημα υπερηχογραφίας για τις ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού

mixanima iperixos

Ένα νέο μηχάνημα υπερηχογραφίας General Electric Vivid S70 N,  για χρήση τόσο στη Γενική ΜΕΘ όσο και στις ΜΕΘ-COVID παρέλαβε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 Το Νοσοκομείο ως γνωστόν, έχει αναπτύξει με επείγουσες διαδικασίες δύο νέες ΜΕΘ-COVID, δυναμικότητας δεκαέξι  κλινών και είναι ένα από τα δύο Κέντρα Αναφοράς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Η υπερηχογραφία αποτελεί σήμερα ένα  αναπόσπαστο κομμάτι της  διαγνωστικής και  θεραπευτικής προσέγγισης των βαρέως πασχόντων ασθενών   που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.  Χρησιμοποιείται καθημερινά και επί κλίνης για την διερεύνηση και αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων, καθώς και των παθήσεων των πνευμόνων των αγγείων και της κοιλίας, οργάνων που πλήττονται συχνά από τον SARS-CoV-2. Το συγκεκριμένο μηχάνημα υπερηχογραφίας έρχεται ουσιαστικά να ενισχύσει τον  ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των ΜΕΘ.

Το ΠΓΝΙ θέλει να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του στη ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. και προσωπικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, τον κ. Κωνσταντίνο Δ. Ξιφαρά,   για την έμπρακτη στήριξη και το αίσθημα ευθύνης που ανέδειξε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, τους ασθενείς και γενικότερα όλους τους ωφελούμενους των υπηρεσιών που προσφέρει το ΠΓΝΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ