Μιχαηλίδου: Ξεκινούν οι έλεγχοι για ανεμβολίαστους εργαζόμενους

emvoliastiko neo

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων ήταν το βασικό αντικείμενο στο οποίο αναφέρθηκε η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, η εφαρμογή του μέτρου για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους ξεκινά από τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, ενώ μέχρι την Πέμπτη, 19 Αυγούστου, θα μπορούν οι εργαζόμενοι που έχουν τα δικαιολογητικά, να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 75% όλων των εργαζομένων σε μονάδες (δημόσιες, ιδιωτικές και εκκλησιαστικές) είναι εμβολιασμένοι. Αυτό αφήνει ένα 25% των εργαζόμενων ανεμβολίαστο. Στόχος του υπουργείου είναι και αυτό το ποσοστό να μειωθεί. «Υπάρχει μία δυσπιστία από την πλευρά των εργαζομένων», διευκρίνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Ποιοι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα σε ένσταση

«Πολύ συγκεκριμένες αλλεργίες στο πρώτο εμβόλιο και παθήσεις της καρδιάς. Ο εργαζόμενος πρέπει μέχρι την Πέμπτη να καταθέσει τα χαρτιά της ένστασής του στον υπεύθυνο της δομής ο οποίος θα τα καταθέσει στις επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί», εξήγησε η υφυπουργός, η οποία συμπλήρωσε ότι από τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, ξεκινούν οι αναστολές εργασίας για όσους δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ