Μία συναυλία, μέγα πλήθος αλλά και πολιτικές αντιδράσεις

sinaulia kentro

Η συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο των Ιωαννίνων αν χαρακτηρίστηκε από κάτι ήταν από την μαζική παρουσία κόσμου.

Χιλιάδες κόσμου που διασκέδασαν, τραγούδησαν, χόρεψαν..

Και παράλληλα ασφυκτικά γεμάτα όλα τα καταστήματα του κέντρου αφού παράλληλα έπαιζε και η Εθνική μπάσκετ με την Ιταλία.

Το Σαββατόβραδο για τα Γιάννινα θύμισε τις παλιές καλές εποχές, εκείνες προ πανδημίας και οικονομικής κρίσης.

Μία πόλη γεμάτα ζωντάνια.

Ένα διάλειμμα του κόσμου από την δύσκολη καθημερινότητα.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σχολίαζαν πως το κέντρο των Ιωαννίνων θύμιζε τις εποχές των μεγάλων πολιτικών- κομματικών εκδηλώσεων. Όταν χαρισματικοί ηγέτες συνέπαιρναν τα πλήθη.

Οι πλατείες τελικά μπορούν να γεμίζουν όχι μόνο από πολιτικούς –στις μέρες μας δεν συμβαίνει- αλλά και από πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες που είναι λογικό να μην αρέσουν σε όλους.

Το θέαμα κάθε άλλο παρά φτηνό και πρόχειρο ήταν. Μία συναυλία πολύ καλά οργανωμένη στο τεχνικό της μέρος, με ακριβοπληρωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που διασκέδασαν τους Γιαννιώτες.

Θα μπορούσε μία συναυλία λοιπόν να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικών σχολιασμών και αντιπαραθέσεων;

Τελικά ναι..

Σχόλια και τοποθετήσεις που είτε εκφράζονται με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, είτε με επίσημες ανακοινώσεις…

Η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι Ηπειρώτες την έχουν ακριβοπληρωμένη την συναυλία.

«Οι Ηπειρώτες την έχουν πληρωμένη για 50 εκατομμύρια γιατί τόσα κάνει το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας που θα φτιάξει η Περιφέρεια για να στεγάσει τη συγκεκριμένη και μερικές ακόμα  εταιρείες

Αντί να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών για τα χιλιάδες παιδιά που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους αυτές τις μέρες ελλείψη φοιτητικής στέγης, η Περιφέρεια επιλέγει να δώσει 50 εκατομμύρια για να στεγάσει 6 εταιρίες και μόλις μία από αυτές χρηματοδοτεί σήμερα μια συναυλία…

Ακόμα δηλαδή κι εκεί που θα μπορούσε να πανηγυρίσει ο λαός ότι έχει δωρεάν εισιτήριο για τους ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες…πάλι πληρωμένο το έχει και πολύ περισσότερο απ όσο ξέρει…» αναφέρει.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος ήταν μεταξύ αυτών που σχολίασαν το καλλιτεχνικό γεγονός δίνοντας πολιτικές διαστάσεις.

«Πρόβλημα είναι να θεωρεί οποιοσδήποτε πώς η συναυλία ήταν δωρεά και προσφορά της όποιας εταιρείας, που εγκαταστάθηκε και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ( βεβαίως προσφέροντας θέσεις εργασίας κτλ) σε χώρο που στοίχισε 40 εκατομμύρια για τους Ηπειρώτες, ποσό που καλύπτεται κατά το ήμισυ από το ταμείο ανάκαμψης και το υπόλοιπο από δάνειο της οικείας Περιφέρειας Ηπείρου.

Διότι είναι καλό να προσφέρονται’ δωρεάν” θεάματα αλλά να ξεχωρίζουμε το σανό από το χαβιάρι», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Και ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με σχετικές αναρτήσεις αναφέρθηκε στη συναυλία εστιάζοντας την κριτική του στη δημοτική αρχή που παραχώρησε την πλατεία και στα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκλήθηκαν στην πόλη.

Μετά την αρχική του ανάρτηση επανήλθε με δεύτερη για να διευκρινίσει ότι η αναφορά του σχετίζεται με τη χρήση του δημόσιου χώρου.

Οι συζητήσεις όπως φαίνεται θα διαρκέσουν και ένα καλλιτεχνικό γεγονός θα αποκτήσει πολιτικές διαστάσεις. Στο επίκεντρο και η διοργανώτρια P&I, η πρώτη ξένη εταιρεία πληροφορικής που εγκαταστάθηκε στα Γιάννινα. Βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πάρκο και δεν φιλοξενείται δωρεάν αλλά πληρώνει τα μισθώματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ