Μια πρωτιά για… πανηγύρια!

Η αγάπη για τον… πρωταθλητισμό έχει μακρά παράδοση στο Δήμο Ιωαννιτών! Τις τελευταίες ώρες ο Δήμος Ιωαννιτών και ο δήμαρχος, τόσο επισήμως όσο και από τα κοινωνικά δίκτυα τα οποία μπαίνουν για τα καλά στην προεκλογική καμπάνια, πανηγυρίζει γιατί ο δήμος Ιωαννιτών αναδείχθηκε ένας από τους δέκα πιο αποτελεσματικούς της χώρας!!

Ποιος τον ανέδειξε;

Το ΚΕΦΙΜ, στο πλαίσιο έρευνας που έκανε στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Τι είναι το ΚΕΦΙΜ;

Πρόκειται για το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» το οποίο αποτελεί μία ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης.

Η έρευνα που έγινε με τα κριτήρια που το ίδιο όρισε και βαθμολόγησε έχει ωστόσο κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία… Στο Δήμο Ιωαννιτών πιθανόν να μην την διάβασαν μέχρι το τέλος!

Έχουμε και λέμε λοιπόν..

Ο Δήμος Ιωαννιτών, στην συνολική κατάταξη για την αποτελεσματικότητα, είναι πρώτος στην κατηγορία των μεγάλων αστικών δήμων.

Στις επόμενες καρτέλες της έρευνας όμως δυσκολεύεται ο αναγνώστης να τον εντοπίσει…

Δεν περιλαμβάνεται στους δέκα μεγάλους αστικούς δήμους με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομική διαχείριση.

Δεν περιλαμβάνεται στους δέκα δήμους με τις μικρότερες δαπάνες ανά κάτοικο (κόστος λειτουργίας δήμου).

Δεν περιλαμβάνεται στους δέκα δήμους με τις μικρότερες αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού, στους δήμους δηλαδή με τους καλύτερους οικονομικούς προγραμματισμούς.

Δεν περιλαμβάνεται στους δέκα δήμους με την μεγαλύτερη εξοικονόμηση στο κόστος προσωπικού.

Το σημαντικότερο όμως από όλα, είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στους δέκα δήμους που επιβαρύνουν λιγότερο τους δημότες τους με ανταποδοτικά τέλη, τα οποία βέβαια ορίζουν χωρίς παρέμβαση του κεντρικού κράτους.

Στην ίδια έρευνα ωστόσο ο Δήμος Ιωαννιτών, είναι μεταξύ των δέκα πρώτων με τις καλύτερες επιδόσεις στις υπηρεσίες προς τους πολίτες!!! Το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι στην ίδια δεκάδα δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Τρικάλων, που συχνά αναφέρεται ως το κορυφαίο παράδειγμα στο χώρο της αυτοδιοίκησης!

Ίσως όμως οι υπηρεσίες προς τους πολίτες να σχετίζονται με την ασφαλτόστρωση στην οποία ο Δήμος Ιωαννιτών έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ των δέκα χιλιομέτρων ετησίως!

Αναλυτικά την έρευνα μπορείτε να την δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ