Μία που ήρθε στα Ιωάννινα, μία που πήραν στην Αθήνα το πυροσβεστικό ελικόπτερο..

elikoptero aerodromio ioanninon

Μία που ήρθε στα Ιωάννινα, μία που το πήραν στην Αθήνα το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής!

Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις και μείζονα ερωτήματα για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς αφήνει ακάλυπτη από αέρος την ευρύτερη περιοχή.

Η  συνδρομή του ελικοπτέρου έχει αποδειχθεί πολύτιμη και η απουσία του από τα Γιάννινα μόνο οργή προκαλεί.

Η μετακίνηση του ελικοπτέρου προστίθεται στις… προληπτικές μετακινήσεις οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος και δυνάμεων από την Ήπειρο στην Κόρινθο, κάτι που γίνεται συστηματικά τις μέρες αυτές.

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τόσο τις μετακινήσεις προσωπικού όσο και την μετακίνηση του μοναδικού ελικοπτέρου που έχει διατεθεί στην Ήπειρο.

«Είναι γεγονός ότι χάνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου το σημαντικότερο μέσο πυρόσβεσης της το ελικόπτερο το οποίο έχει έδρα τα Ιωάννινα και που με τόσο μεγάλη χαρά διατυμπάνιζε τις περασμένες ημέρες η ηγεσία μας.

Την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Φιλιππιάδα την αντιμετώπισε σε ακαριαίο χρόνο και τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. Ευτυχώς που δεν απουσίαζε δηλαδή!

Όταν επανειλημμένα αφήνεις γυμνή μια τόσο απομακρυσμένη Περιφέρεια με ότι αυτό συνεπάγεται για να ενισχυθεί προληπτικά για μια ακόμη φορά η πρωτεύουσα κάτι δεν πάει καλά.

Αλήθεια πως θα προσεγγίσει την πυρκαγιά η αερομεταφερόμενη ομάδα των δασοκόμαντο χωρίς εναέριο μέσο; Κύριοι μην παίζετε Ρώσικη ρουλέτα με την πυρασφάλεια της Ηπείρου μας» αναφέρεται στην επιστολή της  προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ