Μία πόλη κάτω από την λάσπη… Η Ηγουμενίτσα μετρά τις πληγές της!

alaspi ig1

alaspi ig1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μία πόλη κάτω από την λάσπη… Αυτή είναι η εικόνα που άφησε στην Ηγουμενίτσα, την πύλη της Ευρώπης, η σφοδρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε από το απόγευμα του Σαββάτου και χτύπησε την περιοχή με μεγάλη ένταση στην διάρκεια της νύχτας. Κατά διαστήματα μάλιστα συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση.

Η παραλιακή, η πιο κεντρική λεωφόρος της πόλης, μοιάζει με ένα ποτάμι λάσπης. Η κίνηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία, το λιμάνι παραμένει μέσα στα νερά, ενώ ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και σπιτιών προσπαθούν να απομακρύνουν λασπόνερα που έφτασαν μέσα στα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

alaspi ig2

Στην πόλη ξύπνησαν μνήμες από τη μεγάλη θεομηνία τον Δεκέμβριο του 2014 όταν και τότε τα πάντα είχαν καλυφθεί από νερά και λάσπες.

Τρία χρόνια μετά οι ίδιες εικόνες επαναλαμβάνονται… Η πόλη βρέθηκε και πάλι στο έλεος της κακοκαιρίας με αρκετούς από τους κατοίκους να δίνουν από το πρωί της Κυριακής την μάχη για να απομακρύνουν τις λάσπες.

Στον υπόλοιπο νομό Θεσπρωτίας, όπου επίσης εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας άνοιξε έγκαιρα το φράγμα του Ραγίου και έτσι αποφεύχθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στις παρακαλάμιες περιοχές.

alaspi ig3

alaspi ig4

alaspi ig5

alaspi ig6

alaspi ig7

alaspi ig8

alaspi ig9

Στην υπόλοιπη Ήπειρο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου, ευτυχώς χωρίς να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα. Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων η σφοδρή βροχόπτωση συνοδεύονταν και από καταιγίδα κεραυνών που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, κατεγράφησαν στις περιοχές: Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 72.8 mm, Ασπράγγελοι Ιωαννίνων 70.4 mm, Τύρια Ιωαννίνων 50.6 mm, Ζίτσα Ιωαννίνων 44.2 mm, Πράμαντα Ιωαννίνων 34.2 mm και Βωβούσα Ιωαννίνων 32.6 mm.

Έπεται συνέχεια..

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και η νέα βδομάδα θα χαρακτηρίζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται και πάλι βροχές και καταιγίδες ενώ αναμένεται και χαλαζόπτωση.

Την Τετάρτη θα υπάρξει μία μικρή ανάπαυλα στην κακοκαιρία, η οποία θα επανέλθει Πέμπτη και Παρασκευή με νέες βροχές και καταιγίδες.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ