Μια πλατεία γεμάτη γεύσεις του τόπου μας- ΦΩΤΟ

ektesi topikon proionton

Γεύσεις και αρώματα της ηπειρωτικής γης γέμισε η πλατεία Μαβίλη. Κάτοικοι και επισκέπτες των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, να μιλήσουν με παραγωγούς που κάνουν έναν συνεχή και αδιάκοπο αγώνα και να επιλέξουν γεύσεις του τόπου μας για την κουζίνα και το τραπέζι τους.

Γεύσεις σαν κι αυτές που φρόντισε όλες τις μέρες να παρουσίασε η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου καθώς τα μέλη της μαγείρευαν με τοπικά προϊόντα και προσέφεραν πλήθος από εδέσματα.

Στην πλατεία Μαβίλη χώρεσαν αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, κρασιά, ζυμαρικά, μέλι, αυγά, τυριά μέχρι και γάλα γαϊδούρας!

Την έκθεση «Γνωρίζοντας τα τοπικά μας προϊόντα» οργάνωσε η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ήταν η πρώτη που έγινε μετά από την πολύμηνη διακοπή δραστηριοτήτων που επέβαλλε η πανδημία.

Αν και πρώτη έδειξε την δυναμική που υπάρχει και έβαλε τις βάσεις για να γίνεται κάθε χρόνο και μεγαλύτερη.

Οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται κατά κανόνα στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων, ορισμένα στα ορεινά, είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να γνωριστούν με τους κατοίκους της πόλης αλλά και με πολλούς επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή αυτό το διάστημα.

Μπόρεσαν να συστήσουν τα προϊόντα που παράγουν με κόπο και να δημιουργήσουν προσωπική σχέση με τον καταναλωτή.

Μοναδικές γεύσεις που φέρνουν την ποιότητα στο τραπέζι μας.

Οι εκθέτες που μετείχαν ήταν τριάντα και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Μπορούμε να κάνουμε την έκθεση θεσμό. Με την στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου, ενδεχομένως και με την στήριξη άλλων μπορούμε να την μεγαλώσουμε και να την συμπεριλάβουμε στην ετήσια ατζέντα της πόλης» ανέφερε ο σύμβουλος μάρκετινγκ του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κυρίτσης.

Όπως είπε στόχος είναι μέσα από την συνεργασία του Επιμελητηρίου να διασφαλιστεί η συμμετοχή παραγωγών που έχουν όγκο προϊόντων σε άλλες εκθέσεις της χώρας και του εξωτερικού.

«Είναι πολύ σπουδαία προιόντα, είναι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια βιώνουν την μία κρίση μετά την άλλη και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει και δεύτερη γενιά, παιδιά με σπουδές που αφιερώνονται στο επάγγελμα», τόνισε.

Στην διάρκεια της έκθεσης απονεμήθηκαν και τρία βραβεία.

Βραβεύτηκε η  «Φάρμα Μετσόβου», που παράγει προϊόντα από γάλα γαϊδούρας, η Ελευθερία Μπούμπα από τα «Τυροκομικά Μετσόβου» και ο Χρήστος Τσαναδός από τα «Ζυμαρικά Σπανέλλη».

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ektesi topikon proionton1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ektesi topikon proionton7EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ektesi topikon proionton3EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ektesi topikon proionton4EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ektesi topikon proionton5EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ektesi topikon proionton6EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ektesi topikon proionton8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ