Μια παράσταση ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο

aneksartisias kalit

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μπαίνει σε τροχιά θερινών εκδηλώσεων. Από τις 18 Μαΐου και έως τις 5 Ιουνίου παρουσιάζει μία ιδιοτοπική παράσταση – ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Ένας θεατρικός περίπατος που θέλει με οδηγό την πλούσια ιστορία της πόλης μας να μας ταξιδέψει στο παρελθόν για να αναστοχαστούμε το παρόν. Ένα ραντεβού με δύο ηθοποιούς σε επιλεγμένα σημεία της πόλης γεμάτο εικόνες, αφηγήσεις, ποίηση, σιωπές, ιστορία, νοσταλγία…

Οι Ταξιδιώτες. Οι κάτοικοι. Οι επισκέπτες. Οι οδηγοί των φορτηγών. Οι επιβάτες των λεωφορείων. Οι ντόπιοι. Οι ξένοι. Οι θεατές. Ο Μήτσιος και η κυρά-Ρούσσιο. Ο αδερφός μου. Μια μαγείρισσα. Ένας σερβιτόρος. Η Μαργαρίτα. Οι διαβάτες.

Κάποιοι παρατηρούν, κάποιοι συνεχίζουν, άλλοι έρχονται για λίγο, μερικοί καπνίζουν ενώ άλλοι κοιμούνται. Άλλοι μένουν για πάντα εδώ. Μερικοί φεύγουν, κάποιοι βλέπουν μονάχα το σκηνικό, άλλοι θυμούνται, ένας ψηλαφίζει την ομίχλη, μία μας κοιτάζει, ένας απορεί, εκείνη χάνεται, άλλοι νοσταλγούν.

Σύλληψη / Δραματουργία / Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός

Ημερομηνίες περιηγήσεων: Από τις 18 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2022

Ημέρες περιηγήσεων: Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή

Σημείο συνάντησης (Αφετηρία): Ιτς Καλέ

Ώρα συνάντησης: 19:00

Διάρκεια διαδρομής: 60΄

Μέγιστος αριθμός θεατών:15 άτομα

Για τη συμμετοχή σας στην παράσταση-ξενάγηση «ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ I.» να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail ergastiriadipethei@gmail.com με θέμα «ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ I.», αναφέροντας το όνομα σας και την ημερομηνία της επιλογή σας. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής θα σας αποσταλεί και ηλεκτρονικά το ακριβές σημείο συνάντησης καθώς και το Πρόγραμμα-Χάρτης.

*Η συμμετοχή στην παράσταση-ξενάγηση είναι ΔΩΡΕΑΝ*

Τα κείμενα:

Μέρος του εαυτού μου βρίσκεται αλλού- Άννα Δερέκα (ποίημα)

Μια ιστορία του μακρύ χειμώνα-Νίκος Χουλιαράς (απόσπασμα μυθιστορήματος)

Κάποιο βράδυ του Νοέμβρη-Δημήτρης Στ. Σαλαμάγκας (απόσπασμα διηγήματος)

Το πλατύ ποτάμι-Γιάννης Μπεράτης (απόσπασμα μυθιστορήματος)

Η μητρική γλώσσα-Βασίλης Αλεξάκης (απόσπασμα μυθιστορήματος)

Ιωάννινα- Άννα Δερέκα (απόσπασμα ποιήματος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ