Μια νέα αρχή για τη Ριζάρειο στο Μονοδένδρι

rizareios

Το Ριζάρειο Ίδρυμα εδώ και 37 χρόνια μεριμνά αδιαλείπτως, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση της παραδοσιακής τέχνης της Υφαντουργίας, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα σε νέες της χώρας μας μέσω των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού του Ιδρύματος στο Μονοδένδρι Ζαγορίου.

Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει τη λειτουργία του υπάρχοντος χειροτεχνικού Κέντρου, το οποίο χρήζει αναβάθμισης, ώστε να προσελκύσει νέες σπουδάστριες και σπουδαστές που θα τους παρέχεται μέσα από σύγχρονα μέσα και μαθήματα η απαραίτητη εκπαίδευση και θα τους χορηγείται πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος.

Το Πολυμελές Συμβούλιο έχει ήδη εκπονήσει Πρόγραμμα Σπουδών και έχει τεχνικά αναβαθμίσει τα κτίρια του Ιδρύματος στο Μονοδένδρι για να ανταποκριθεί στη νέα μορφή μαθητείας.

Στην κατεύθυνση της αναβάθμισης καθοριστική είναι η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την ίδρυση Ιδιωτικής Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης ή/και Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, με δωρεάν φοίτηση.

Το Συμβούλιο της Ριζαρείου απευθύνει ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την υλοποίηση της πρόκλησης αυτής η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τη Χειροτεχνική Σχολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ