Μία μουσειακή εμπειρία στον αστικό χώρο!

Η Ομάδα του Ερευνητικού Προγράμματος PALIMPSEST (Μετα-αλφαβητικό Διαδραστικό Μουσείο με Χρήση Συμμετοχικών, Χωρικά Εμπεδωμένων, Αφηγήσεων), θα υλοποιήσει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. εκδήλωση Info Day στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Ερευνητικού Προγράμματος, την οποία θα πλαισιώσουν δράσεις μαθητών από σχολεία των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του 7ου και 26ου Δημοτικού, 1ου και 2ου Πειραματικού Δημοτικού, 2ου και 3ου Γυμνασίου.

Το PALIMPSEST αποτελεί μία διαδραστική, μουσειακή εμπειρία στον αστικό χώρο εστιάζοντας στο πως στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στην πόλη με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις περιοχές της Ηπείρου και της Απουλίας.

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα έχει στόχο να μετουσιώσει την συμβατική εμπειρία του αστικού δημόσιου χώρου σε μια εμπειρία μουσειακή, αφηγηματική, διαδραστική και θεματική – ώστε να αναζωογονήσει την συνθήκη της πόλης και να προσελκύσει υψηλής ποιότητας τουρισμό.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών είναι ο επικεφαλής εταίρος για το πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο του Bari και την Επαρχία του Lecce.

Το PALIMPSEST χρηματοδοτείται στον Άξονα Προτεραιότητας 2– Ολοκληρωμένη Διαχείριση του Περιβάλλοντος από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy Programme 2014-2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ