Μια καινοτόμα εφαρμογή προβάλλει το Ζαγόρι

tsepelovonew

tsepelovonew

Τις ομορφιές, το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του Ζαγορίου και της ευρύτερης περιοχής, αναδεικνύει το “Sense Zagori Project”, ένα καινοτόμο έργο, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Ε.Κ.Π.Α. και το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (Zagori Excellence Network -ZEN) στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το πρόγραμμα μέσα από εφαρμογές και σύγχρονα εργαλεία στοχεύει στην τοπική αειφόρο ανάπτυξη, στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στη δημιουργία κινήτρων, μέσω πρωτότυπων συστημάτων που θα ανταποδίδουν την εμπλοκή του επισκέπτη, στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών, στη δημιουργία ευκαιριών για νέα επιχειρηματικότητα και θέσεις εργασίας.

Για μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια προώθησης του πολιτισμού και του τουρισμού σε μια ιδιαίτερη περιοχή, έκανε λόγο ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ η Αικατερίνη Τζιτζικώστα πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO τόνισε ότι η UNESCO στηρίζει αυτήν την προσπάθεια.

Για καινοτόμα ιδέα που βασίζεται στο ανθρώπινο στοιχείο, τη συνεργασία και συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής και τοπικών φορέων μίλησε και η Άννα Μαρία Κοσμόγλου, η υπεύθυνη προγράμματος από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, ενώ το φυσικό κάλλος και την ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία του Ζαγορίου εξήρε ο δήμαρχος, Βασίλης Σπύρου. «Είναι αγαπημένος προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνον το χειμώνα αν και μιλάμε για ένα Ζαγόρι δυο ταχυτήτων όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη και τις υπηρεσίες. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι συνεχώς», δήλωσε ο κ. Σπύρου.

Για το ερευνητικό έργο που αποτελεί στην ουσία μια σύμπραξη ανθρώπων που κατοικούν, ζούν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μίλησε ο Μιχάλης Μεϊμάρης, Διευθυντής Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ), καθηγητής ΕΚΠΑ, ενώ η Μαρία Φιλιππή, Project Manager Sense Zagori Project, Ερευνήτρια ΕΠΙΕΕ εξήγησε τα στάδια της εφαρμογής, «η οποία είναι δωρεάν και μέσα από το κινητό προσφέρει στον χρήστη χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή, χάρτες περιήγησης, προσωποποιημένες πληροφορίες με βάση το προφίλ του χρήστη, αλλά και ψηφιακά παιχνίδια με στοιχεία πολιτισμού δίνοντας κίνητρα και δυνητικούς επισκέπτες. Επίσης, με τη χρήση του κινητού ο επισκέπτης θα μπορεί να λαμβάνει ενημέρωση για μέρη και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ