Μία εξαιρετική πρωτοβουλία στην Παιδιατρική Κλινική!

kliniki ppni

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβε η Διευθύντρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Κατερίνα Σιώμου, η οποία συνεργάστηκε με τον Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκο Κατσικούδη.

Οι φοιτητές της Σχολής, υπό το συντονισμό του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κου Γκόκα, έδωσαν πνοή εθελοντικά με τις δεξιότητές τους, ζωγραφίζοντας τους χώρους της Παιδιατρικής μας Κλινικής με υπέροχες παιδικές παραστάσεις!

«Σε μας τους ενήλικες υπάρχει ευρύς λεκτικός πλούτος για να αποδώσουμε νοήματα.  Τα παιδιά, όμως, έχουν και έναν κώδικα επικοινωνίας  ευρύτατα διαδεδομένο –ίσως συχνά και υποτιμημένο- τη διεθνή «γλώσσα» των παιδιών, όπως αυτή εκφράζεται μη λεκτικά, μέσα από το παιγνίδι και τη ζωγραφική. Επιθυμίες και συναισθήματα, χαρές, σκέψεις και αγωνίες, αποτυπώνονται για να επικοινωνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, ιδιαίτερα στη στρεσογόνο φάση μιας νοσηλείας.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, που προσδίδει χρώμα και νόημα στις παιδικές ψυχές και ευχόμαστε στα παιδιά, που είναι παιδιά όλων μας, να βιώνουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το διάστημα παραμονής στο Νοσοκομείο μας» σημειώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ