Μία ακόμη μέρα με καπνό και μικροσωματίδια

kapnos poli

Καλυμμένος από τον καπνό που μεταφέρεται από τις φωτιές κυρίως στην περιοχή της Θράκης είναι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο ουρανός και η ατμόσφαιρα τόσο στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.

Οι ακτίνες του ήλιου χάνονται στην κάπνα και τα μικροσωματίδια είναι αυξημένα θυμίζοντας τις ημέρες του χειμώνα και της αιθαλομίχλης!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχουν οι σταθμοί μέτρησης στα Ιωάννινα το μεσημέρι της Τρίτης τα μικροσωματίδια εκτοξεύθηκαν και στο 92 Mg/m3 με σταδιακή υποχώρηση ενώ το πρωινό της Τετάρτης η τιμή άγγιζε το 30.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας συνιστά στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.