Μία αίθουσα για την οικογένεια Bvlgari

Απόλυτα πετυχημένη χαρακτηρίζει η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη την συνάντηση με τους απογόνους της οικογένειας Βούλγαρη που έγινε στην Ρώμη.

Στην Ιταλική πρωτεύουσα βρέθηκε η ίδια μαζί με τον αντιδήμαρχο έργων Βαγγέλη Ντάγκα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς Γιώργο Καλογήρου, με σκοπό την συνάντηση με τους απογόνους του Σωτήρη Βούλγαρη, ιδρυτή του παγκοσμίου φήμης οίκου

Bvlgari.

Αφορμή στάθηκε το έργο αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου Βούλγαρη στην Παραμυθιά, ενός κτιρίου που έγινε με δωρεά του Σωτήρη Βούλγαρη και αποτέλεσε ένα κόσμημα για την Ήπειρο.

«Μεταφέραμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την ευεργεσία τους στην Παραμυθιά και ενημερώσαμε τους  απογόνους της οικογένειας Άννα και  Πάολο Βούλγαρη για τις εξελίξεις στην επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου Βούλγαρη. Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την παρουσία μας. Θετική ανταπόκριση υπήρχε στην πρόταση μας, για συνδρομή τους στη διαμόρφωση και λειτουργία της αίθουσας προς τιμήν της οικογένειάς τους. Μετά τη χρηματοδότηση με 2.500.000€ του έργου της ανακαίνισης  του πρώην σχολείου Βούλγαρη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΠαΝΕΚ, και επαναχρησιμοποίησης του σε πολυχώρο Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, η διασφάλιση της αρωγής της οικογένειας Βούλγαρη καταμαρτυρούν ότι το ιστορικό κτίριο Βούλγαρη θα αποτελέσει το διαμάντι της Παραμυθιάς και όλης της Ηπείρου», αναφέρει σε δηλώσεις η Σταυρούλα Μπραίμη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ