Μέτσοβο: Μετράει απώλειες η Δημοτική Αρχή

DHMARXEIO_METSOBOYΜε μία γενική κι αόριστη ανακοίνωση απάντησε ο Δήμος Μετσόβου στην πολύ σκληρή δήλωση που είχε προηγηθεί από τον Δημοτικό Σύμβουλού Χρήστο Ζαρκάδη, με την οποία είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του.

Η Δημοτική Αρχή κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια, κι αφού έχουν περάσει αρκετές ημέρες, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με την διαφορά ότι αυτή πέφτει στο κενό ειδικά μετά της νέας απάντησης που τυγχάνει από τον κ. Ζαρκάδη.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται:

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου κ. Ζαρκάδη η Δημοτική Αρχή Μετσόβου δηλώνει τα εξής:

               Αναγνωρίζουμε στον κ. Ζαρκάδη το θάρρος της γνώμης καθώς και την αποφασιστικότητά του στην εγκατάλειψη του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Μετσόβου, από τη θέση που κατείχε. Ωστόσο  η Δημοτική Αρχή του Μετσόβου, από την έναρξη της θητείας της μέχρι τώρα, απέδειξε την χρησιμότητά της στηριζόμενη στις ικανότητες, την πίστη και τη θέληση για δουλειά των ανθρώπων που πριν δύο χρόνια εξέλεξαν οι συμπολίτες μας και μας όρισαν διαχειριστές ενός διευρυμένου και συνεχώς αναπτυσσόμενου δήμου. Σε ένα χρόνο ακολουθώντας την εκλογική διαδικασία, ο καθένας  μας θα κριθεί για τις πράξεις και τις ευθύνες που ανέλαβε ή που δεν ανέλαβε, για το ρόλο που έπαιξε στις εξελίξεις του τόπου ή για το παρασκήνιο στο οποίο διέπρεψε.

               Ο ανεξάρτητος πλέον, κ. Ζαρκάδης, από τη θέση του Αντιδημάρχου, είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις ικανότητές του και τα οράματά του στηρίζοντας το έργο της δημοτικής αρχής, κάτι που δεν έκανε. Οι όποιες ανυπόστατες κατηγορίες, οι εκβιασμοί και ο ανελέητος διωγμός και οι ύβρεις εναντίον ικανών στελεχών της τοπικής κοινωνίας δε μας πτοούν, αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας και ενισχύουν την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων του Μετσόβου.  Όσοι χυδαιολογούν και σπέρνουν ανυπόστατες κατηγορίες πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, ελπίζοντας ότι κάπου θα κολλήσει αυτή η λάσπη, ματαιοπονούν. Όσοι το προσπάθησαν βρίσκονται αυτοί οι ίδιοι σήμερα κάτω από τη λάσπη.

           Ο απλός και σκληρά φορολογούμενος δημότης του Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής θέλει αλλαγές προς το καλύτερο, άμεσα και με τρόπο που να του υποδηλώνουν ότι το αύριο θα είναι λιγότερο επαχθές από το σήμερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή με συνοδοιπόρους όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά. Στις χαλεπές εποχές που ζούμε, το ζητούμενο είναι η αλληλεγγύη και η πραγματοποίηση στόχων που αναβαθμίζουν το κοινό καλό και σε δεύτερη  μοίρα η επίτευξη των προσωπικών στόχων και η ανάδειξη ενός υπέρμετρου εγώ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στη δήλωση αυτή ήταν άμεση η απάντηση στον κ. Ζαρκάδη, ο οποίος θυμίζει με πολύ γλαφυρό τρόπο τις παραιτήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις που μετρά μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή Τσομπίκου.

Στην απάντησή του ο κ. Ζαρκάδης αναφέρει:

 Η  δήλωση  του  Δημάρχου Μετσόβου στον  Τοπικό Τύπο στις 28/11/2012  σχετικά  με  την  Ανεξαρτητοποίηση  μου, από  τον Συνδυασμό , υποδηλώνει  μάλλον  φόβο για την επερχόμενη  αντικατάσταση του,  προερχόμενης  από  το  αποτέλεσμα  των μελλοντικών  Εκλογών  της    του  2014.

Οι    δεν  είναι  ικανές  να  αντιστρέψουν  το κλίμα  της  ασυνέπειας, των  ψεύτικων  πολιτικών  οραμάτων  και  διακηρύξεων του τύπου  όλα.

Η  διαφημιζόμενη  αλληλεγγύη  είναι  σαν  την . Μάλλον  πρόκειται  για  οικογενειακή  αλληλεγγύη,  παρά  για  ικανοποίηση  βασικών αναγκών  των  Δημοτών  όλου  του  Δήμου.

Ο  απλός  και  σκληρά  φορολογούμενος  Δημότης  γνωρίζει  καλά  τι  γίνεται στο  Δημαρχείο,  με  τις  μαύρες  δαπάνες. Άλλωστε   είμαι   δέκτης  προτάσεως  από τον  κ. Τσομπικο  μέσα  στην  παραταξιακή συγκέντρωση,  που  είχαμε  πέρσι  τέτοιο καιρό,  λίγο  πριν  παραιτηθώ  από  Αντιδήμαρχος,  για  να  καλύψω  το  Διοικητικό  κενό  από  την    μου παραίτηση παραμένοντας  άτυπα στην  θέση μου  έναντι  αμοιβής.

            Είμαι  αισιόδοξος  για  την  επίτευξη  του  προσωπικού  μου  στόχου, που δεν άλλος  από  την  διαχείριση  του  Δήμου  με  διαφάνεια, αξιοκρατία  και σοβαρότητα. Δεν  είναι  άλλος  από την διαφύλαξη και αξιοποίηση της ακίνητης και  κινητής  περιουσίας  και του φυσικού  και  ορυκτού  πλούτου  του  Δήμου  Μετσόβου.

      Ο  Απολογισμός-Ισολογισμός  της  διετίας του κ.Τσομπικου  είναι αποκαλυπτικός.

  • Τέσσερες  εξαναγκαστικές  παραιτήσεις Αντιδημάρχων    (Χ.Β.Ζαρκαδης+Δ.Δημουλας+Γ.Μπουμπας+Γ.Περιστερης)
  • Δυο  Ανεξαρτητοποιήσεις (Χ.Ζαρκαδης+Δ.Δημουλας)
  • Μια  παραίτηση  Προέδρου  Δημ. Συμβουλίου (Κ.Παιδας)

 

      Αυτά  τα . . .  λιγα.                                                                   

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ