Μέτρησαν και τα πρόσωπα στην Ήπειρο

KAPLES_2012Μελετώντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ήπειρο αυτό που μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί είναι ότι τα πρόσωπα μέτρησαν σε μεγάλο βαθμό.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις….

Στο Νομό Άρτας όπου η ισχυρή υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη εκτόξευσε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε μία παραδοσιακά συντηρητική εκλογική περιφέρεια.

Στην Πρέβεζα όπου η πληθωρική προσωπικότητα του πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου συγκράτησε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ την ώρα που κατέρρευσαν σε όλη την Ήπειρο.

Στη Θεσπρωτία σάρωσε αλλά αυτός ήταν ο Αντώνης Μπέζας. Κι η επανεκλογή του αποτελεί πρώτα και κύρια την προσωπική του δικαίωση.

Το αποτέλεσμα στο Νομό Ιωαννίνων χρήζει μεγάλης ανάλυσης. Και ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία, όπου τα ποσοστά της συρρικνώθηκαν σημαντικά. Στις δύο πρώτες θέσεις παρέμειναν ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης. Κανένα από τα νέα πρόσωπα δεν μπόρεσαν να τους διεμβολίσουν ή έστω να τους απειλήσουν αφού τρίτος και τέταρτος στους σταυρούς είναι αρκετά πίσω. Παρά το αίτημα του κόσμου για ανανέωση αυτό δεν έγινε πράξη. Κι όχι γιατί ο κόσμος δεν το ήθελε αλλά γιατί τα νέα πρόσωπα δεν συγκέντρωναν τα χαρακτηριστικά που οι πολίτες απαιτούσαν.

Και εδώ βέβαια αποδεικνύονται τα τραγικά λάθη που έκανε η Νέα Δημοκρατία στην επιλογή των υποψηφίων, λάθη τα οποία της κόστισαν και το δείχνει η κάλπη.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κασσής μπορεί να θεωρηθεί η έκπληξη των εκλογών και τον Μιχάλη Παντούλα πρώτο σε σταυρούς το 2009 και τον Θανάση Οικονόμου που είχε μία δυναμική παρουσία τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ