Μέτρα και συντονισμός για πρόληψη πυρκαγιών

PYROSBESTIKH

PYROSBESTIKHΜε στόχο τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και την λήψη μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά σε λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας η συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου.

Όπως τόνισε εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης ζητούμενο είναι η καταγραφή των επικίνδυνων σημείων, η ενεργοποίηση των εθελοντών και ο συντονισμός των υπηρεσιών έτσι ώστε να προστατευθούν πρωτίστως οι ανθρώπινες ζωές αλλά τόσο το περιβάλλον όσο και οι περιουσίες.

Ιδιαίτερη σημασία ο Δήμος δίνει στα αισθητικά δάση της περιοχής (ιδιαίτερα μετά τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν πέρσι στο Μονολίθι) και προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν παρεμβάσεις καθαρισμών στους αγροτικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ.Μπαίλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε πέρσι στην Καμαρίνα συμπληρώνοντας τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο Δήμος καταφέρνοντας να κλείσει μέσα στο 2011 τις χωματερές του Κούκου, του Ωρωπού και του Ζαλόγγου.

Ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης συνεχάρη τόσο τον Δήμαρχο όσο και τους αντιδημάρχους Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου για την συμβολή τους στην κατάσβεση των περσινών πυρκαγιών εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και φέτος η αντιπυρική περίοδος θα κυλήσει χωρίς προβλήματα.

Στην συνεδρίαση –την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης- συμμετείχαν ο διοικητής της Π.Υ Απόστολος Βασδέκης,ο υποδιοικητής Θεόδωρος Βαρδής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας Αθανάσιος Γούλας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Βασίλης Δάλαρος, ο εκπρόσωπος της Λιμενάρχη ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Δημόπουλος, ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας Πέτρος Αρταβάνης , ο προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Τάσος Σειτανιώτης , οι αντιδήμαρχοι Κοσμάς Κορωναίος, Δημήτρης Κατσιπανέλης και Λάζαρος Παπαχρήστος , ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Κακιούζης και ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ