Μέτρα για τα σχολεία ζητά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

sxoleio aitousa

Σειρά μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων η οποία με σχετική της ανακοίνωση εκφράζει τους προβληματισμούς της για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί από μόνο του αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο αφού οι δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει από την Υπουργό, από την Υφυπουργό αλλά και τους υπεύθυνους για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω της πανδημίας, μόνο εφησυχαστικές δεν είναι.

Το Υπουργείο, όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις της ομοσπονδίας  και των εκπαιδευτικών γενικότερα, που ζητούν μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με την ανακοίνωσή της ζητά:

1. Να ληφθούν μέτρα μείωσης του αριθμού  των μαθητών στη τάξη, με ενοικίαση αιθουσών, αξιοποίηση κλειστών κτιρίων, διαμόρφωση θρανίων με προστατευτικά.

2. Να γίνουν τεστ covid-19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς και να επαναλαμβάνονται κάθε 15ήμερο.

3. Να γίνονται δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές/τριες 2 φορές το μήνα.

4. Να υπάρξουν ειδικά μέτρα για μεγάλα σχολικά συγκροτήματα όπου στεγάζεται μεγάλος αριθμός μαθητών και πολλές σχολικές μονάδες, με εγκατάσταση μόνιμου εξοπλισμένου Ιατρείου, στελεχωμένο με ιατρικό-νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

5. Δημιουργία κινητών ιατρικών μονάδων που θα έχουν την ευθύνη του υγειονομικού ελέγχου των σχολείων ανά Δημοτική κοινότητα.

6. Την εφαρμογή ενός προγράμματος ενημέρωσης του σχολικού πληθυσμού και των γονέων σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

7. Τη διαμόρφωση ενός προγράμματος καθαριότητας και απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες κάθε εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ